Το ΕΣΡ ενέκρινε τη δωρεάν προβολή του τηλεοπτικού σποτ “Το πρώτο βήμα” στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (vid)

Μετά από στοχευμένες προσπάθειες της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενέκρινε – για πρώτη φορά σε αθλητική ομοσπονδία – τη δωρεάν μετάδοση τηλεοπτικού μηνύματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, επί ένα μήνα.

Το μήνυμα του ΣΕΓΑΣ, μια πρόσκληση προς τη νεολαία της χώρας μας να κάνει “Το Πρώτο Βήμα” και να ενταχθεί στην οικογένεια του στίβου, ήδη προβάλλεται από τις 4 Μαρτίου 2023.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σύνδεση του αθλητισμού με την κοινωνία, την προαγωγή υγιών κοινωνικών προτύπων και την προσέλκυση των παιδιών στον αθλητισμό.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Σοφία Σακοράφα, δήλωσε ότι ο αθλητισμός ως ιδεώδες συμβάλλει στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, στη συνεργασία, αλλά και στη διασφάλιση της ειρήνης, στην αλληλεγγύη και στον σεβασμό της διαφορετικότητας, ενώ παράλληλα προάγει τον ευγενή συναγωνισμό. Ακόμη τόνισε ότι αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία, άξια να γίνει βίωμα κάθε παιδιού από μικρή ηλικία, η οποία προσφέρει και πολλαπλές ωφέλειες για τη μετέπειτα ζωή του.

Η πρόσφατη επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οπότε για πρώτη φορά δημιουργήθηκε η μαθητική κερκίδα, με τη συμμετοχή σχολείων από τον Δήμο του Πειραιά, έφερε κοντά στο στίβο πάνω από 800 μαθητές, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει όχι μόνο ζωηρό ενδιαφέρον αλλά πραγματική αγάπη για τον στίβο.

“Για την οικογένεια του στίβου, αλλά και για εμένα προσωπικά, η διάδοση του κλασικού αθλητισμού αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα και Καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουμε τα επόμενα μαζί”, κατέληξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Κατεβάστε την εφαρμογή