Το Cyclades Combined event meeting στο στάδιο της Μήλου

Το νησί της Μήλου θα  φιλοξενήσει φέτος κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των σύνθετων αγωνισμάτων.

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου Μήλος 2023. photos Angelos Zymaras

Το Cyclades Combined event meeting είναι η συνέχεια του Portarathlon, που έγινε με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια στη Νάξο.

Οι διοργανωτές έχουν ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και το μίτινγκ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα είναι στην κατηγορία Bronze, γεγονός που θα δίνει πολύτιμους βαθμούς στους μετέχοντες και στις μετέχουσες στο ράνκινγκ για τις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί στις 11-12 Μαΐου σε μια εποχή, που κυρίως οι Ευρωπαίοι θα αναζητούν δυνατούς αγώνες ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης.

Το στάδιο της Μήλου ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες του 2023, ενώ ενδιαφέρον να στηρίξει τη διοργάνωση έχει δείξει τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια. Οι μεγαλύτεροι ωστόσο υποστηρικτές της διοργάνωσης θα είναι οι αθλητές, που εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Πήραμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και προχωράμε. Πολλοί αθλητές από την Αυστραλία, την Βραζιλία και το Βέλγιο, που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και για τη φετινή διοργάνωση. Στόχος μας είναι να κάνουμε το μίτινγκ ακόμη καλύτερο. Ο Δήμος και οι πολίτες του έχουν αγκαλιάσει ήδη τη διοργάνωση. Η Μήλος απέδειξε και με τους Αιγαιοπελαγίτικους πως μπορεί να κάνει καλούς αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι πως διαθέτει 60 εθελοντές που συμβάλουν σε τέτοιες διοργανώσεις “, είπε μεταξύ άλλων η ψυχή της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Πάππας.

Το μίτινγκ συνθετών της Μήλου θα δώσει μεγάλο αγωνιστικό κίνητρο και στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναν δυνατό αγώνα εντός της χώρας τους και να συναγωνιστούν δυνατούς αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό. Παράλληλα θα ενισχύσει τον αθλητισμό της τοπικής κοινωνίας, καθώς τα νέα παιδιά θα δουν από κοντά κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές και αθλήτριες.

Κατεβάστε την εφαρμογή