Το Άλσος Νέας Σμύρνης υποδέχθηκε 450 μαθητές και μαθήτριες (vid.)

Περισσότερα από 450 παιδιά βρέθηκαν σήμερα στο Άλσος Νέας Σμύρνης για να πάρουν μέρος στους αγώνες σε ανώμαλο έδαφος, που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τη συνδρομή του ΣΕΓΑΣ, με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από τους Δήμους Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης και να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία.

Για κάποια από τα παιδιά ήταν η πρώτη φορά που μετείχαν σε ανάλογη διοργάνωση, ενώ για κάποια άλλα ήταν η ευκαιρία να δείξουν το αγωνιστικό τους ταλέντο. Οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες ενθάρρυναν τους συμμαθητές τους δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα. Πολλά από τα παιδιά συμφώνησαν πως θα αναζητήσουν και στο μέλλον της συμμετοχή σε ανάλογη διοργάνωση. Τον αγώνα παρακολούθησε τόσο ο Διευθυντής του Μαραθωνίου Δημήτρης Χαλβατζαρας, όσο και ο τεχνικός διευθυντής αναπτυξιακών κατηγοριών, Στέφανος Ματάκης, που είδαν μια μεγάλη δεξαμενή παιδιών, που μπορούν να ενταχθούν στον σωματείο αθλητισμό.


Η Ομοσπονδία με αφορμή τη σημερινή ημέρα σχολικού αθλητισμού, που πλέον έχει εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, συμμετείχε σε μια σειρά από δράσεις, που έγιναν εντός και εκτός Αθήνας με στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στα στάδια.


Πολλοί αθλητές και αθλήτριες μας επισκέφθηκαν σχολεία σε όλη τη χώρα, ενώ σε πολλές σχολικές αυλές και πλατείες υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Kids Athletics.

Φωτογραφίες: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Δείτε το βίντεο από τον αγώνα στο Άλσος της Νέας Σμύρνης

Διαβάστε Ακόμη

Με λάμψη αστέρων η Ευρωπαϊκή Μέρα Σχολικού Αθλητισμού στη Μήλο

Ανδρικόπουλος και Δεσπολλάρη στο 1ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης για την Ευρωπαϊκή Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Κατεβάστε την εφαρμογή