Το 2ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια»

Κλασικός αθλητισμός, πολιτισμός και επιστήμη θα αποτελέσουν το τρίπτυχο του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια», που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου».

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν το Διασχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, Κ14.

Στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 1.800 μαθητές και μαθήτριες.

Η διοργάνωση διεξήχθη για πρώτη φορά πέρυσι και πήραν μέρος περισσότερα από 1.600 παιδιά. Εφέτος το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και δύο αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες θα πάρουν μέρος πρωταθλητές του μέλλοντος.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, η περιφέρεια Αττικής, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα συγκεντρωθούν σχολικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου, με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, να προσφερθούν σε κατοίκους της Θεσσαλίας. Οι πίστες μάχης του αθλητικού Survivor αλλά και ο «Δρόμος Ελπίδας» θα πραγματοποιηθούν με αυτόν τον στόχο. Το Survivor θα διεξαχθεί το απόγευμα της Παρασκευής (22/9, 19.00) και ο «Δρόμος Ελπίδας» στις 23/9 (18.00), θα έχει απόσταση 5.000 μ. και θα μπορούν να πάρουν μέρος μικροί και μεγάλοι. Το μπλουζάκι που θα φορούν οι αγωνιζόμενοι θα φέρει το μήνυμα «Τρέχω για σένα».

Κατεβάστε την εφαρμογή