Την Τετάρτη (12/7) η επιμορφωτική ημερίδα για την πρόληψη, αναγνώριση και αντιμετώπιση κακοποιητικών συμπεριφορών

Η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα με στόχο την πρόληψη, αναγνώριση και αντιμετώπιση κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο του στίβου, θα γίνει την Τετάρτη (12/7). Η  ώρα έναρξης είναι στις 17.00 και θα απευθύνεται σε ανήλικους αθλητές και αθλήτριες (κατηγορία Κ14-Κ18), στους γονείς τους, αλλά και στους προπονητές και στις προπονήτριες τους. 

Ομιλήτριες θα είναι επιστήμονες στο χώρο της ψυχολογίας και των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά και η πρωταθλήτρια του ύψους, Τατιάνα Γκούσιν. Χαιρετισμό θα κάνει η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Αναλυτικά:

Γιώτα Μάνθου – Κοινωνική λειτουργός MSW, Ψυχολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Αναδοχών- Υιοθεσιών Ε.Κ.Κ.Α.

Τατιάνα Γκούσιν – Πρωταθλήτρια ύψους, 2η Μεσογειονίκης 2022

Μαρία Μπελιμπασάκη Safeguarding officer της Ομοσπονδίας

Φρόσω Πατσού – Ph.D Ψυχολόγος, αθλητική ψυχολόγος, Συνεργάτης ΣΕΓΑΣ

Μαρία Τσάγκαρη– MPS PSA Psy, Ειδική Επιστήμονας Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού, Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη”

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επιμορφωτικής ημερίδας

To link όπου θα γίνει η επιμορφωτική ημερίδα

https://us02web.zoom.us/j/84493091142?pwd=bStsZ2dsdmc3RzBUVmpqaHJ0T3YvUT09

Η δεύτερη επιμορφωτική ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή (14/7) στις 17.00 και θα αφορά στις κατηγορίες Κ20, Κ23 και Ανδρών-Γυναικών. Η επιμορφωτική ημερίδα δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές, αθλήτριες και προπονητές, αλλά γενικά σε ανθρώπους που εμπλέκονται στο χώρο, όπως κριτές, εθελοντές, εργαζόμενους.

Τα δύο σεμινάρια διεξάγονται στο πλαίσιο της καμπάνιας της Ομοσπονδίας για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο του στίβου. Ο ΣΕΓΑΣ στα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχει δημιουργήσει πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η ενημέρωση αθλητών και αθλητριών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Κατεβάστε την εφαρμογή