Τέταρτη θέση για Τζένγκο στην Οστράβα με 58,83 μ. – Στα 5,60 μ. ο Καραλής – 4,24 μ. η Πόλακ

Η Ελίνα Τζένγκο ταξίδεψε τη Δευτέρα (26/6) από την Πολωνία για την Τσεχία, προκειμένου σήμερα να αγωνιστεί στο μίτινγκ της Οστράβας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό κατέλαβε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα με καλύτερη βολή στα 58,83 μ. στην πέμπτη της προσπάθεια. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 58,11 μ., συνέχισε με 56,33 μ., ήταν άκυρη στην τρίτη προσπάθεια και διαδοχικά σημείωσε 58,11 μ., 57,26 μ. και 58,83 μ. για να κλείσει με άκυρη βολή. Η αθλήτρια θα ταξιδέψει από την Οστράβα στη Λοζάνη, ώστε την Παρασκευή (30/6) να αγωνιστεί στον αγώνα Diamond League που θα γίνει εκεί.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούσι με 63,72 μ. και ακολούθησε η Αντριάνα Βιλάγκος με 61,22 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με τη νικήτρια στη διοργάνωση της Σιλέσια, Νίκολα Ογκροντνίκοβα με 58,84 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάρμπορα Σποτάκοβα έκανε τον τελευταίο της αγώνα στην Οστράβα! Η Τσέχα ακοντίστρια που έχει γράψει ιστορία καθώς μεταξύ άλλων έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 72,28 μ., έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τρία χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στα 41 της χρόνια αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους μπροστά στους συμπατριώτες που την καταχειροκρότησαν! Η Σποτάκοβα κατέλαβε την 7η θέση με 57,23 μέτρα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής που, όπως και η Τζένγκο, ταξίδεψε κατευθείαν από τη Σιλέσια στην Οστράβα, ξεπέρασε τα 5,60 μ. στο επί κοντώ, επίδοση με την οποία πήρε την 7η θέση στον αγώνα. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,40 μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, στη συνέχει ο πήχης ανέβηκε στα 5,60 μ. τα οποία ξεπέρασε με την τρίτη και στα 5,70 μ. είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Ο Αρμάντ Ντουμπλάντις ήταν ο νικητής στο επί κοντώ ξεπερνώντας μάλιστα δύο φορες τα 6 μέτρα. Ο Σουηδός πρωταθλητής ξεπέρασε αρχικά τα 6,00 μ. και στη συνέχεια πέρασε με επιτυχία τα 6,12 μ. σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Στο ίδιο μίτινγκ η Ελένη Πόλακ κατέλαβε την 5η θέση στο επί κοντώ με 4,24 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια είχε χαμένες προσπάθειες στα 4,34 μέτρα. Την πρώτη θέση πήρε η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ με άλμα στα 4,64 μ., ενώ την ίδια επίδοση σημείωσε και η Τσέχα Αμαλία Σβαμπίκοβα που ήταν δεύτερη. Την τρίτη θέση πήρε η Γαλλίδα Μαγκό Σαβιέρ με 4,54 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή