Τα σωματεία του Αιγαίου συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα συναντήθηκε στην αίθουσα «Γεώργιος Ηλιόπουλος» του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου με τους εκπροσώπους των σωματείων των νήσων του Αιγαίου Πελάγους και αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους και τις απόψεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών, των μετακινήσεων και των υποδομών, καθώς και την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Στο πάνελ ο Δημήτρης Πάππας, ο Μάρκος Καλούδης, η Σοφία Σακοράφα και η Παρασκευή Παχατουρίδου (φωτό Άγγελος Ζυμάρας).

Στην αρχική τοποθέτησή της η πρόεδρος αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα κατά την πρώτη μέρα των 34ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων:

«Παρακολουθήσαμε εξαιρετικό θέαμα, σε ένα στάδιο γεμάτο από παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό να συναντιόμαστε έστω μια φορά το χρόνο».

Το κόστος των μετακινήσεων αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τα νησιωτικά σωματεία (φωτό Άγγελος Ζυμάρας).

Στη συνέχεια, η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε στις δράσεις και τις δυνατότητες της ομοσπονδίας:

«Σας είχαμε τονίσει από την αρχή της θητείας μας ότι τίποτα δεν θα γίνεται κάτω από το τραπέζι και ότι η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για ιδέες και προτάσεις.

Προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μάς επιτρέπουν οι δεδομένες οικονομικές δυσκολίες. Χωρίς στήριξη από όλους εσάς δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε πολλά.

Προσπαθούμε να αναπτύξουμε συνεργασίες με τις Περιφέρειες και διοργανώνουμε καμπ, που φέρνουν τους μικρότερους αθλητές δίπλα στους κορυφαίους, με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτή η συνύπαρξη».

Η Ελευθερία Σαρρή (φωτό Άγγελος Ζυμάρας).

Κατά τη συνάντηση, η υπεύθυνη διαχείρισης προγραμμάτων της ΕΑΣ Κυκλάδων Ελευθερία Σαρρή παρουσίασε στους εκπροσώπους των συλλόγων τα ευρωπαϊκά προγράμματα που «τρέχουν» από την Ευρωπαϊκή Ένωση από 2019 και δύνανται να δηλώσουν συμμετοχή.

Κατεβάστε την εφαρμογή