Συγκίνηση και υπερηφάνεια στη βράβευση της ΕΜΑΚ

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς στη γιορτή των κορυφαίων του στίβου, ήταν η βράβευση της ΕΜΑΚ με το βραβείο Ευ αγωνίζεσθαι “Ευάγγελος Δεπάστας”.

Η αίθουσα γέμισε με περηφάνια και εκτίμηση για τους ανθρώπους του σώματος που βρέθηκαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που ήταν εγκλωβισμένοι στα ερείπια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Η ΕΜΑΚ τιμήθηκε σήμερα στο πρόσωπο του Επιπυραγού Δημήτρη Ρούπα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της πρώτης ΕΜΑΚ στην Τουρκία. Μαζί του ήταν και ο Σίζαρ, ο σκύλος διασώστης που συμμετείχε στην επιχείρηση της γειτονικής χώρας, καθώς και ο εκπαιδευτής του. Την βράβευση στους εκπροσώπους της ΕΜΑΚ έκανε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, την ίδια στιγμή που η αίθουσα κατακλύστηκε από τα έντονα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων. Πριν τη βράβευση προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης ενός μικρού κοριτσιού, τραβηγμένο από τα κινητά των ανθρώπων που ήταν παρόντες στην επιχείρηση. Ο κ. Ρούπας, ο οποίος είναι και μαραθωνοδρόμος, μίλησα για την αγάπη που έχει στη δουλειά του, αλλά και τη σημασία της προσπάθειας σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Η βράβευση των εκπροσώπων της ΕΜΑΚ από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. Μαζί και ο Σίζαρ, ο σκύλος διασώστης

Τα βλέμματα, τα χάδια και την αγάπη κέρδισε ο Σίζαρ, που με υπομονή στάθηκε στη σκηνή και απόλαυσε την εκδήλωση.

Η Ομοσπονδία χάρισε στους διασώστες κι μία φόρμα της εθνικής ομάδας με τις υπογραφές κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, ενώ ο Σίζαρ αποχώρησε από το θέατρο με ένα μετάλλιο κρεμασμένο στο λαιμό του.

Κατεβάστε την εφαρμογή