Στο νησί της Λέρου η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Το νησί της Λέρου επιλέχτηκε να φιλοξενήσει το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού της νησιωτικής Ελλάδας, τους 35ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες.

Η είδηση προέκυψε από τη συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.

Μετά την επιτυχημένη τέλεση των αγώνων το 2007, η εν λόγω διοργάνωση επιστρέφει στον όμορφο τόπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που διαθέτει εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ικανές, με μικρές βελτιώσεις, να φιλοξενήσουν την «Ολυμπιάδα του Στίβου του Αιγαίου».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι το Υπουργείο, διοργανώτρια Αρχή των Αιγαιοπελαγίτικων μαζί με τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, θα συνδράμει αποφασιστικά στην άρτια τέλεση τόσο του αγωνιστικού μέρους όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων, ώστε αυτή η μεγάλη γιορτή, στην οποία μετέχουν 600 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, κριτές και επίσημοι από 19 νησιά και 37 σωματεία, να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

«Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δεν είναι απλά μια αθλητική διοργάνωση, αλλά πολύ περισσότερο ένα τεράστιο κοινωνικο-πολιτιστικό γεγονός, μια μοναδική ευκαιρία να ανταμώσουν τα νιάτα των νησιών μας, να συναγωνιστούν στην κονίστρα, να αλληλοεπιδράσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη συντήρηση και την περαιτέρω αναβάθμιση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ, ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Γιατρουδάκης και ο τεχνικός σύμβουλος, Μάρκος Καλούδης.

O Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Γιώργο Γιατρουδάκη.

Στο πλαίσιο της προπαρασκευής των Αγώνων, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Υπουργείου θα πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα επίσκεψη στο νησί της Λέρου, όπου θα τους υποδεχτεί ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους φιλοξενίας των αποστολών.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες ανέκαθεν αποτελούσαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του Αιγαίου Πελάγους. Στη διοργάνωση, που διεξάγεται στο τέλος της τουριστικής σεζόν, μετέχουν από διάφορα πόστα – άμεσοι εμπλεκόμενοι και επισκέπτες – περισσότερα από 1.000 άτομα, που δονούν για ένα τριήμερο με την ενέργειά τους το εκάστοτε νησί που τους φιλοξενεί.

Συνδιοργανωτές των 35ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων είναι οι Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Λέρου.

Κατεβάστε την εφαρμογή