Στεφανίδη: Η εμφάνιση στη Ντόχα μου δίνει ώθηση για τη συνέχεια

Η πρεμιέρα της στον ανοιχτό στίβο συνοδεύτηκε με χαμόγελα για την Κατερίνα Στεφανίδη. Τα 4,55 μ. που σημείωσε στο Diamond League της Ντόχα όπως λέει η ίδια της δίνουν ώθηση για τις επόμενες αγωνιστικές εμφανίσεις της, καθώς θεωρούσε ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να βγάλει τέτοια άλματα. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 / ΣΤΙΒΟΣ (ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI)

Είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί κατεβήκαμε σε αυτόν τον αγώνα περίπου τελευταία στιγμή. Πριν δέκα ημέρες έλεγα δεν ξέρω ίσως να τον ακυρώσουμε καλύτερα. Αποφασίσαμε να κατέβουμε με μικρά κοντάρια, προπονητικά με τα οποία έχω να αγωνιστώ από το 2010 ή 2011 και είχα και μικρή φορά”, είπε αρχικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης και συνέχισε: “Δεν περίμενα να πηδήξω τόσο ψηλά και η αλήθεια είναι ότι τώρα βλέποντας και τα άλματα μου ίσως να μπορούσα να κάνω και τα 4,63 μέτρα. Όμως αποφάσισα να αλλάξω και να πάω σε μεγαλύτερα κοντάρια, στα κανονικά μου τα αγωνιστικά, στα 4,63 μ. και δυσκολεύτηκα λίγο με τον αέρα, αλλά γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένη”.

Στον αγώνα της Ντόχα βρίσκονταν όλες οι αθλήτριες που θα αποτελέσουν τον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό: “Κατέληξα τέταρτη ίσως στον αγώνα με τον καλύτερο συναγωνισμό. Ήταν τόσες κοπέλες με ατομικά ρεκόρ στα 4,80 μέτρα. Νομίζω αυτή η εμφάνιση είναι καλή για αρχές Μαΐου και είμαι αρκετά καλύτερα από εκεί που θεωρούσα ότι είμαι αυτή τη στιγμή. Μου δίνει μεγάλη ώθηση αυτή η εμφάνιση για να συνεχίσω”.

Η αγωνιστική συνέχεια για την πρωταθλήτρια που γυμνάζεται με τον Μίτσελ Κρίερ θα δοθεί επί ελληνικού εδάφους: “Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα στη Φιλοθέη σε δύο εβδομάδες και μετά το επόμενο Diamond League στις αρχές Ιουνίου (Ρώμη) που πιστεύω θα είμαι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση”.

Κατεβάστε την εφαρμογή