Στα 4,42 μ. η Ελένη Πόλακ στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας

Η Ελένη Πόλακ ξεκίνησε σήμερα τη χρονιά στο μίτινγκ επί κοντώ της Καλαμάτας με άλμα στα 4,42 μέτρα.

15/07/2022 Eugene Oregon. World Athletics Championships 2022. Photos Angelos Zymaras

Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκανε καλό αγώνα κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μεγαλύτερες επιδόσεις. Η Πόλακ ξεκίνησε με άλμα στα 4,18 μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη, πέρασε με την τρίτη τα 4,34 μ. και 4,42 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,40 μ., δίχως επιτυχία. Η Πόλακ θα κάνει ένα πέρασμα και από τους διασυλλογικούς αγώνες, ενώ στις 17 του μηνός θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Φιλοθέης.

Νικήτρια στο σημερινό αγώνα ήταν η Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι με 4,42 μέτρα. Το ατoμικό της ρεκόρ ξεπέρασε η Αμαλία Φλώρου – Δημητριάδου ,που ανέβηκε πάνω από τα 4,18 μ. και πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η άλτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη κι έδειξε πως στη διοργάνωση του Ισραήλ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,26 μ. ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Σπουδαία επίδοση σημείωσε και η Αναστασία Μπουμπουλίδη που ανέβηκε πάνω από τα 4,00 μέτρα. Η 15χρονη βελτίωσε το 3,85 μ. που είχε πετύχει στον κλειστό στίβο.

Στον αγώνα των ανδρών ο Γιάννης Ρίζος πήρε τη δεύτερη θέση έχοντας καλύτερο άλμα στα 5,30 μ., ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,45 μέτρα. Την πρώτη θέση πήρε ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρενέρ που ξεπέρασε τα 5,45 μέτρα. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Κύπριος Χρήστος Ταμάνης με 5,10 μέτρα.   

Ο Παύλος Κριαράς ξεπέρασε τα 5,00 μ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο μίτινγκ. Ο 17χρονος πρωταθλητής με την επίδοση αυτή επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ενώ βελτίωσε κατά δέκα εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Ο άλτης που προπονείται με τον Κώστα Τσαταλό το χειμώνα στον κλειστό στίβο είχε κάνει άλμα στα 5,10 μέτρα. 

Το πρόγραμμα των αγώνων στην Καλαμάτα ξεκίνησε το πρωί με τους αθλητές και τις αθλήτριες Κ16. Εκεί ξεχώρισε η 14χρονη Αριάδνη Μήρτσιου που πέρασε τα 4,00 μέτρα. Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού που γυμνάζεται με τον Μάκη Τζήλιο είχε δείξει από νωρίς στη σεζόν τις ικανότητές της, αφού είχε ξεπεράσει τα 3,85 μ. στη διάρκεια του διασυλλογικού Κ16. Η Μήρτσιου πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και μία άλλη νεαρή αθλήτρια, η Γεωργία Τρανού που ανέβηκε πάνω από τα 3,80 μέτρα.

Δείτε αποτελέσματα

Κατεβάστε την εφαρμογή