Σοφία Σακοράφα: Συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ιδιαίτερη εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με τους εκπροσώπους των σωματείων της ΕΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης. Η προέδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στην ακριτική πόλη για να παρευρεθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για τη σειρά Run Greece,

Στο ανακαινισμένο ιστορικό “Καπνομάγαζο”, ένα εξαιρετικής αισθητικής κτίριο όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη, η πρόεδρος, όπως και αναπληρωτής ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μυστακίδης και ο πρόεδρος της τοπικής ΕΑΣ Βασίλης Ιορδανίδης, άκουσαν προσεκτικά όλους τους εκπροσώπους μιας από τις μεγαλύτερες σε έκταση περιφέρειες, που εκτείνεται από τις Σέρρες και καταλήγει στον Έβρο και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, παραθέτοντας, ταυτόχρονα, τα σημερινά δεδομένα στον αθλητισμό γενικότερα και στον κλασικό αθλητισμό ειδικότερα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τα σωματεία των Σερρών, της Καβάλας, της Δράμας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, όπως άλλωστε και τα αντίστοιχα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι το γηπεδικό, ενώ κοινή ήταν η επισήμανση όλων των ομιλητών ότι δεν βρίσκουν ιδιαίτερη ανταπόκριση στις εκκλήσεις τους για βοήθεια από την Περιφέρεια.

Η Σοφία Σακοράφα κάλεσε τα σωματεία να έχουν κοινό μέτωπο και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει ο ΣΕΓΑΣ για καλύτερες γηπεδικές συνθήκες και ενίσχυση στην υλικοτεχνική υποδομή, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη και οι σύλλογοι που εδρεύουν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

«Η ισχύς εν τη ενώσει πρέπει να είναι το σύνθημά μας. Πολύ σύντομα λήγει η περίοδος χάριτος από τη World Athletics και θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα με την πιστοποίηση των αγωνιστικών χώρων.

Έχουμε κάνουμε συναντήσεις με τη νέα πολιτική ηγεσία στο χώρο του αθλητισμού, έχουμε εκθέσει αναλυτικά τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει η βούληση να διορθωθούν και να βελτιωθούν οι συνθήκες στα στάδιά μας», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, η οποία παρότρυνε τους εκπροσώπους των σωματείων να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το συμβούλιο και όλες οι επιτροπές της ομοσπονδίας και οι προπονητές είναι ανοικτοί στο διάλογο που αποσκοπεί στο γενικότερο καλό.

Ο αγώνας της σειράς Run Greece στην Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσει στις 10 πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου με τα 10 χιλιόμετρα και θα ακολουθήσουν τα 5 χιλιόμετρα και ο η διαδρομή των 800 μ. για παιδιά στις 11:30.

Όπως είναι γνωστό, τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της περιοχής του Έβρου, όπως αποφάσισε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Την ίδια μέρα και ώρες θα γίνει και ο αγώνας Run Greece της Πάτρας, ο οποίος μαζί με αυτόν της Αλεξανδρούπολης θα κλείσει τη φετινή σειρά.

Κατεβάστε την εφαρμογή