Σμύρνη 2024: Μετάλλια και γρήγορες κούρσες στα σπριντ

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν ταχύτερη όλων των αθλητριών στα 100 μέτρα και έφτασε έτσι στο πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε βαλκανικό πρωτάθλημα ανοιχτού στη Σμύρνη.

Η 21χρονη σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας σε 11.36 (1,3) σε μια κούρσα όπου κατάφερε να επικρατήσει δυνατές αντιπάλους, όπως η Ολίβια Φωτοπούλου, που ήταν δεύτερη με 11.39. Στην ίδια κούρσα η Δήμητρα Τσουκαλά πάλεψε μέχρι τέλους να βρεθεί στα μετάλλια και να προσθέσει βαθμούς στο ράνκινγκ, ωστόσο τελικά ήταν στην τέταρτη θέση με 11.52. 

Δυνατή πρόβα για τις γυναίκες

Αναστασίου και Σπανουδάκη στον τερματισμό της σκυτάλης (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η πρόβα τζενεραλε της ομάδας 4Χ100μ. των γυναικών για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης ήταν επιτυχημένη, αφού η τετράδα των Άρτεμις Αναστασίου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δήμητρα Τσουκαλά και Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε σε 44.11, επίδοση που είναι φετινό τους ρεκόρ. Οι τέσσερις αθλήτριες έδειξαν πως είναι σε καλή κατάσταση, ενώ σε πολύ καλό επίπεδο ήταν και οι αλλαγές που πραγματοποίησαν.

Το πανηγύρισαν οι άνδρες

Παναγιωτόπουλος και Μυριανθόπουλος (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η αναμονή των αποτελεσμάτων στα 100 μ. των Ανδρών δημιούργησε μεγαλύτερη προσμονή στους δύο Έλληνες σπριντερ, που μπορεί να μην κατέκτησαν μετάλλιο όμως κατάφεραν να κάνουν την ταχύτερη κούρσα της ζωής τους. Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος ήταν τέταρτος με 10.28 (0,9) ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκτος με 10.31 (0,9) επιδόσεις που αποτελούν νέα ατομικά ρεκόρ για τους δύο σπρίντερ μας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Καγιάν Οζέρ με 10.17. 

Οι δύο σπρίντερ λίγο αργότερα μετείχαν στην ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών όπου τερμάτισαν στην δεύτερη θέση με 39.59. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος ήταν στην εκκίνηση και ακολούθησαν διαδοχικά οι Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης και Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Aπό αριστερά Γιάννης Βοσκόποτλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης και Βασίλης Μυριανθόπουλος (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δέκα μετάλλια για τη χώρα στην πρώτη ημέρα

Η πρώτη ημέρα των αγώνων ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση δέκα μεταλλίων για τη χώρα μας. Συνολικά κατακτήθηκαν από τους αθλητές και τις αθλήτριες μας τέσσερα χρυσά, πέντε ασημένια κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Κατεβάστε την εφαρμογή