Σμύρνη 2024: Αισιοδοξία κατά την αναχώρηση – Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο Δουβαλίδης

Αγκαλιές, φιλιά από παλιούς και νέους αθλητές και αθλήτριες αλλά και πειράγματα συνέθεταν την εικόνα της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Σμύρνη. 

Η ελληνική αποστολή για το Βαλκανικό πρωτάθλημα της Σμύρνης (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI).

Όπως ήταν λογικό οι συζητήσεις των περισσοτέρων αθλητών και αθλητριών περιστρεφόταν γύρω από το ranking και τους βαθμούς που πρέπει να συγκεντρώσει ο καθένας προκειμένου να βρεθεί στις δύο μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού. Το Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Σμύρνη, αποτελεί τον αγώνα “εισιτήριο” για αρκετούς που θέλουν να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης αλλά και εν συνεχεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την αναχώρηση της αποστολής  (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI).

Για έναν αθλητή της αποστολής, όμως, ο στόχος είναι λίγο πιο… συγκεκριμένος. Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου που αποφάσισε να αγωνιστεί στο Βαλκανικό πρωτάθλημα προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ των αγώνων καθώς δεν είναι υπό την κατοχή του. 

Είχα πάει στη Σμύρνη για προετοιμασία και μου άρεσε το στάδιο. Έχω αγωνιστεί δύο ακόμη φορές σε Βαλκανικό πρωτάθλημα το 2018 όπου ήμουν πρώτος με 8,17μ. και το 2019 ήμουν δεύτερος. Μου αρέσει να κάνω ρεκόρ κι επέλεξα να κάνω αυτόν τον αγώνα και να γράψω το όνομα μου δίπλα στο ρεκόρ διοργάνωσης στο μήκος. Ωστόσο το ρεκόρ είναι 8,19μ. κι εγώ θέλω να κάνω μια ακόμη καλύτερη επίδοση. Η προετοιμασία μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά”, τόνισε ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους και συνέχισε αναφερόμενος στους δύο αγώνες που έχει ήδη κάνει: “Στην Ντόχα είχε αέρα, δεν ήμουν έτοιμος ακόμη να τρέξω γρήγορα. Στην Κύπρο ένιωθα καλά, έτρεχα καλά. Δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε από αυτό που ήθελα. Όλες οι διορθώσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα θα τις ενώσουμε και θα έρθει το αποτέλεσμα”. 

Αναφορικά με τους αντιπάλους του τη φετινή χρονιά είπε: “Υπάρχουν πολλοί καλοί άλτες, ωστόσο για μένα ο μόνος που μπορεί να με κερδίσει όταν θα είμαι σε καλή κατάσταση είναι ο Πίνοκ“.

Εκτός Βαλκανικού πρωταθλήματος λόγω ενός τραυματισμού τέθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης. Με την απώλεια του έμπειρου πρωταθλητή των 110 μ. με εμπόδια η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στη Σμύρνη με 50 αθλητές και αθλήτριες. 

Κατεβάστε την εφαρμογή