Σιλέσια 2023: Στην 11η θέση η Σκαρβέλη, το πάλεψε η Μαγκούλια

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν κατάφερε να βγάλει την επίδοση που θα την έφερνε ψηλότερα στην κατάταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Η Σταματία Σκαρβέλη κατέλαβε σήμερα την 11η θέση στη σφυροβολία (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η έμπειρη σφυροβόλος πέτυχε 65,07 μ. στην πρώτη της προσπάθεια, που ήταν και η μόνη έγκυρη στο σημερινό αγώνα. Στη δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στον κλωβό, ενώ η τρίτη, η οποία ήταν πάνω από 66,00 και ήταν ικανή να τη βάλει στην οχτάδα, ήταν εκτός τομέα.

Έχω κάνει πολλές αλλαγές φέτος στο κομμάτι της τεχνικής μου. Δε βγήκε σήμερα αυτό που θα ήθελα και θα μπορούσα. Η τρίτη βολή ήταν καλή και ίσως ήταν ικανή να μου δώσει το δικαίωμα να συνεχίσω στον αγώνα. Θα μείνω στην Ελλάδα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα θα επιστρέψω στις ΗΠΑ. Ο στόχος της χρονιάς παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα“, είπε η αθλήτρια που κατέλαβε την 11η θέση. Νικήτρια στη σφυροβολία ήταν η Σάρα Φαντίν με 73,26 μ. και νέο φετινό ρεκόρ. Η Φιλανδή Σίγια Κόνσονεν ήταν δεύτερη με 72,34 μ. και η Πολωνή Μαρβίνα Κόρπον, τρίτη με 71,18 μέτρα.

Η Μαρία Μαγκούλια σε προσπάθεια στη σφαιροβολία (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Με ένα μικρό πρόβλημα ξεκίνησε η σφαιροβολία των γυναικών, αφού λόγω λάθος μέτρησης οι περίπου επτά πρώτες συμμετέχουσες αναγκάστηκαν να εκτελέσουν για δεύτερη φορά την πρώτη τους βολή. Η Μαρία Μαγκούλια εκπροσώπησε τη χώρα μας στο αγώνισμα και με τη βολή στα 15,13 μ. στην πρώτη της προσπάθεια κατέλαβε την 14η θέση. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της αθλήτρια στη διοργάνωση. Η Μαγκούλια είχε ακόμη βολές στα 14,42 μ. και 14,31 μέτρα. “Ξεκίνησα καλά τον αγώνα μου, ωστόσο στη συνέχεια είχα το μυαλό μου να κυνηγήσω τα μέτρα και χάλασα την τεχνική. Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα, καθώς για πρώτη φορά μετείχα σε ανάλογη διοργάνωση”, είπε η αθλήτρια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ – 1η ΜΕΡΑ (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η νεαρή Αρετή Φιλιππίδου εκπροσώπησε τη χώρα μας στη δισκοβολία, στην πρώτη της παρουσία με τα χρώματα των Γυναικών. Η αθλήτρια κατέλαβε την 15η θέση με 45,77 μέτρα. “Δεν μου πήγε καλά σήμερα και αυτό ήταν κάτι που μου προκάλεσε νευρικότητα. Ήταν μια καλή εμπειρία και ένας όμορφος αγώνας. Πιστεύω πως φέτος μπορώ να πετύχω καλά πράγματα. Να κάνω ρεκόρ και να διεκδικήσω τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23”, είπε η Φιλιππίδου.

Κατεβάστε την εφαρμογή