Σε μίτινγκ στο εξωτερικό Έλληνες αθλητές και αθλήτριες το Σάββατο (28/1)

Σε μίτινγκ στο εξωτερικό αγωνίζονται το Σάββατο (28/1) αθλητές και αθλήτριες μας, που κυνηγούν καλές επιδόσεις και βαθμούς στο ράνκινγκ.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θέλει μέσα από τους αγώνες στο εξωτερικό να “κλειδώσει” την πρόκριση της στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου άνοιξε τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στο Λουξεμβούργο, όπου τερμάτισε σε 8.23 τα 60 μ. εμπ. και αύριο στο μίτινγκ της Βαρκελώνης θα επιδιώξει να βελτιώσει αυτή την επίδοση. Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Δέσποινα Μαλταμπέ στο ύψος, που θέλει στη διάρκεια της σεζόν να βελτιώσει το ατομικό της 1,80 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου αγωνίστηκε στην προπονητική ημερίδα του ΟΑΚΑ και ξεπέρασε το 1,76 μέτρα. Στο ύψος έχει δηλωθεί να πάρει μέρος και η Παναγιώτα Δόση. Η νεαρή αθλήτρια αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης και ξεπέρασε τα 1,81 μ. κι έδειξε σε θέση να ανέβει υψηλότερα.

Στη Βαρκελώνη θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν και ο Χρήστος Κοτίτσας, ο οποίος ευελπιστεί να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του 2022. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου θα τρέξει 800 μ. με στόχο να πετύχει από νωρίς μια γρήγορη κούρσα. Ο Κοτίτσας την ερχόμενη εβδομάδα θα τρέξει στο μίτινγκ της Γάνδης.

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση

Με προσδοκίες να βελτιώσει το 1,80 μ. που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Νάντ, η Ελευθερία Χριστογεώργου. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού είναι σε καλή κατάσταση και μέσα από τους αγώνες θα επιδιώξει να προσεγγίσει επιδόσεις καλύτερες από το ατομικό της 1,87 μ. στον κλειστό στίβο. Η 24χρονη από τη Ναντ θα συμμετάσχει στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ στις 2 Φεβρουαρίου.

Δείτε πρόγραμμα και live αποτελέσματα

Ο Αντώνης Μέρλος συνεχίζει τους αγώνες στην Τσεχία κι έτσι από το Μπρνο θα βρεθεί στο Κλάντνο για το μίτινγκ ύψους, που θα γίνει το Σάββατο. Ο ανερχόμενος υψίστας του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε τη σεζόν με 2,17 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης.

Αποτελέσματα από τους αγώνες

Στο μίτινγκ στην πόλη Νορντχάουζεν θα αγωνιστεί το Σάββατο Οδυσσέας Μουζενίδης, στον πρώτο του φετινό αγώνα στη σφαιροβολία.
Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαρίωβ έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 19,74 μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα

Τους αγώνες της στη σεζόν ξεκινάει και η Αναστασία Μαρινάκου. Η έμπειρη αθλήτρια θα τρέξει το Σάββατο 3.000 μ. σε μίτινγκ που θα γίνει στο Μάντσεστερ. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στη Νότιο Αφρική και ευελπιστεί σε μια καλή παρουσία στη χειμερινή σεζόν. Τους εκτός συνόρων αγώνες της συνεχίζει η Ειρήνη Βασιλείου, που μετά την καλή παρουσία στο ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα σε 300μ. και 400μ., θα αγωνιστεί αύριο στο Μάντσεστερ. Η έμπειρη αθλήτρια μέχρι την Κυριακή θα γνωρίζει την επόμενη διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος. Στη σφαιροβολία θα συμμετάσχει ο Τάσος Λατιφλαρι, ο οποίος πριν μια εβδομάδα αγωνίστηκε στο Λουξεμβούργο όπου έστειλε τη σφαίρα στα 19,12 μέτρα.

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση

Κατεβάστε την εφαρμογή