Run Greece 2024: Ιδανική πρεμιέρα στο Ηράκλειο

Ρεκόρ συμμετοχών για την τελευταία πενταετία καταγράφηκε στον εναρκτήριο, για το 2024, αγώνα RUN GREECE, που έγινε με μεγάλη επιτυχία για 11η φορά την Κυριακή 7 Απριλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, η άψογη οργάνωση από το προσωπικό του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, η πολύτιμη συνεισφορά του μεγάλου χορηγού της ERGO Ασφαλιστικής, αλλά και των τοπικών χορηγών – Μινωικές Γραμμές, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και Super Market Χαλκιαδάκης, τη στήριξη των συνδιοργανωτών, δηλαδή της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και φυσικά το κέφι και η διάθεση μικρών και μεγάλων δημιούργησε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που προκάλεσε ευφορία και ικανοποίηση σε όσους πήραν μέρος σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή.  

(EUROKINISSI)

«Ο ΣΕΓΑΣ και το RUN GREECE συμβαδίζουν με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, με νέες πόλεις στο καλεντάρι, ανανεωμένη εικόνα, μοντέρνο branding και καινούργια καλαίσθητα μετάλλια. Όλες αυτές οι νέες πινελιές προσδίδουν μεγαλύτερο βάρος και δίνουν νέα πνοή στη δημοφιλή σειρά αγώνων», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, παρούσα στον αγώνα. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το 20% των εσόδων των εγγραφών θα δοθεί στα σωματεία της πόλης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα ποσό άνω των 4.000 ευρώ που προκύπτει από τους περισσότερους από 3.500 εγγεγραμμένους στον αγώνα.

Αντίστοιχη ενίσχυση θα λάβουν και οι υπόλοιπες πόλεις που θα φιλοξενήσουν φέτος αγώνα RUN GREECE, αρχής γενομένης από την Κυριακή 21 Απριλίου στο Ναύπλιο, που προστέθηκε φέτος στο καλεντάρι.

(EUROKINISSI)

Στο RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ διεξήχθησαν στην περιοχή πέριξ του Παγκρήτιου σταδίου, αγώνες στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ., καθώς και ο παιδικός δρόμος 1.100 μέτρων.

Οι νικητές/τριες ανά αγώνισμα:

5 χλμ   Πέτρος Κουρουπάκης (ΑΟ Σητειακός)                       17.09

            Αλεξάνδρα Σμυρνάκη (Πήγασος)                               20.58

10 χλμ Ιωάννης Παπαλεωνίδας (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδα)          35.22

            Έμιλυ Πρωτογέρη                                                       42.38

Πατήστε στην απόσταση για τα πλήρη αποτέλεσματα σε 5 χλμ και 10 χλμ.

(EUROKINISSI)

Στις εκκινήσεις παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρωταθλητής του ακοντισμού, Γιάννης Κυριαζής που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην Κρήτη για προετοιμασία και η πρώην πρωταθλήτρια του μήκους, Ηρακλειώτισσα Στέλλα Πιλάτου.

(EUROKINISSI)

Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Γιώργος  Γιατρουδάκης, ο ταμίας της ομοσπονδίας, Γιάννης Λιούμπας και σύσσωμο το συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης με τον πρόεδρο Παναγιώτη Αντωνακάκη να παίρνει μέρος και στον αγώνα των  5 χιλιομέτρων!

Το «παρών» έδωσαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Λεωνίδας Τερζής και όλοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες. Και ακόμα από το Δήμο Ηρακλείου ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Νίκος Γιαλιτάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Τσαπάκης, καθώς επίσης η Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, Άρια Χουρδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Μένανδρος Παντελίδης και ο Αντιπρόεδρος της Stoiximan, χορηγού του ΣΕΓΑΣ, Πάνος Κωνσταντόπουλος.

(EUROKINISSI)

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με τόσο μεγάλη επιτυχία χωρίς τη σημαντική συμβολή της Τροχαίας, του Λιμενικού, της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και όλων των ιατρικών υπηρεσιών.

(EUROKINISSI)

Η γιορτή στίβου της Κρήτης

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης με σνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Απριλίου την καθιερωμένη γιορτή του στίβου του νησιού στο ξενοδοχείο Galaxy.

Τιμήθηκαν οι αθλητές/τριες που ανέβηκαν στο βάθρο σε πανελλήνια πρωταθλήματα το 2023, καθώς και οι προπονητές/τριες του και τα σωματεία που πήραν μετάλλια στις βαθμολογίες.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε από όλα τα σωματεία της Κρήτης και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα για τις υπηρεσίας που προσφέρει με την παρουσία της στο τιμόνι της ομοσπονδίας στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του κλασικού αθλητισμού. Φέτος ήταν η σειρά της Τροχαίας, ενώ τιμήθηκε και η ERGO.

Αναγνώριση της προσφοράς τους έλαβαν επίσης οι σύνδεσμοι κριτών στίβου και οι φορείς που στηρίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και το στίβο της Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι κύριοι Αρναουτάκης, Καλοκαιρινός, Συριγωνάκης, Τερζής, Τσαπάκης και Κωνσταντόπουλος.

Κατεβάστε την εφαρμογή