Ρώμη και Παρίσι οι στόχοι της Τζένγκο για τη νέα χρονιά 

Με το βλέμμα και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις του ερχόμενου καλοκαιριού είναι η Ελίνα Τζένγκο. H 21χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού έχει μπει από νωρίς σε προπονήσεις προκειμένου να είναι έτοιμη για τη νέα αγωνιστική σεζόν. 

“Μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκουράστηκα για δύο εβδομάδες και μπήκα και πάλι σε προπονήσεις. Έχω ξεκινήσει και την παρακολούθηση της σχολής μου ταυτόχρονα (σ.σ. είναι φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ)”, είπε η Τζένγκο και συνέχισε: “Για την επόμενη χρονιά έχουμε σχεδιάσει να μπούμε σε αγώνες από νωρίς, από τον Μάρτιο. Έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλες διοργανώσεις και θέλω να είμαι έτοιμη”. 

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα… ταιριάζει στην πρωταθλήτρια του ακοντισμού καθώς δύο χρόνια πίσω είχε καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο. Την επόμενη χρονιά θα επιστρέψει στη Ρώμη ως η κάτοχος του τίτλου. “Η χρονιά που έρχεται είναι γεμάτη. Ουσιαστικά αυτό που θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω από νωρίς είναι η εξασφάλιση της συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του ranking”, τόνισε η αθλήτρια που προπονείται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ που θα διεκδικήσει την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι. 

Η περασμένη αγωνιστική χρονιά ήταν για την Ελίνα Τζένγκο αρκετά έντονη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο στον ακοντισμό, όμως, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης έμεινε μακριά από τον στόχο της, καθώς δεν πήρε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. “Από την χρονιά που πέρασε θέλω να κρατήσω μόνο τα θετικά. Αφήνω πίσω όσα άσχημα συνέβησαν και συνεχίζω”, είπε η Ελίνα Τζένγκο. 

Κατεβάστε την εφαρμογή