Ρώμη 2024: Στον τελικό της σφυροβολίας ο Κώστας Ζάλτος

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Κώστας Ζάλτος κατάφερε να καταγράψει μια καλή παρουσία που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό της σφυροβολίας.

Ο 24χρονος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 74,49 μ. από την πρώτη προσπάθεια, έστειλε τη σφύρα στα 70,80 μ. στην δεύτερη βολή και έκλεισε τον αγώνα του με 72,02 μ. για να καταλάβει την έβδομη θέση στο α΄ προκριματικό γκρουπ.

Η στιγμή που ο Κώστας Ζάλτος μαθαίνει πως προκρίνεται στον τελικό

Ο αθλητής παρακολούθησε με αγωνία το δεύτερο γκρουπ, στις εξέδρες του Olympico και όταν στην τελευταία βολή συνειδητοποίησε πως προκρίθηκε ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Ο αθλητής ξέσπασε μάλιστα σε κλάματα, καθώς η σημερινή ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του και ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Μία θέση πίσω του βρέθηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης, που στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση είχε καλύτερη βολή στα 73,60 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε με 70,80 μ. και στην τρίτη του προσπάθεια πέτυχε 72,55 μέτρα.

Ο αθλητής κατέλαβε την 14η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Ελπίζω να καταφέρω να προκριθώ στον τελικό. Ένιωσα καλά. Μου βγήκε στην πρώτη βολή και μετά σφίχτηκα. Μετά προσπάθησα να ρίξω ακόμη περισσότερα μέτρα και δεν τα κατάφερα. Προσπάθησα να το διορθώσω στην τελευταία βολή, αλλά με τόσα μεγάλα γκρουπ δεν μπορούμε να είμαστε ενεργητική για τόση ώρα και τελικά το έχασα“, τόνισε ο Κώστας Ζάλτος.

Από την άλλη ο Μιχάλης Αναστασάκης δήλωσε: “Δεν είμαι ευχαριστημένος. Πολλά τεχνικά λάθη στη βαλβίδα. Η δύναμη φέτος έχει πάει στο Θεό. Η τεχνική όμως δεν μου βγαίνει. Αυτό είναι το θέμα. Θέλω να αλλάξω πολλά πράγματα. Το θέμα είναι να βρει πάνω στη βαλβίδα. Νιώθω καλά αλλά έχω χάσει την τεχνική. Το κεφάλι κάτω και δουλειά για το Παρίσι”.

Στη μικτή ζώνη του Ολίμπικο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος όπου θα παρακολουθήσει από κοντά τις επόμενες ημέρες τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Τηλεοπτική μετάδοση: ΕΡΤ 2

Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τη ροή των αγώνων και όσα συμβαίνουν στη Ρώμη στο site του ΣΕΓΑΣ και στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας σε Facebook και Instagram.

Πληροφορίες, αποτελέσματα, αφιερώματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Κατεβάστε την εφαρμογή