Ρώμη 2024: Τσιάμης και Πανταζής ολοκλήρωσαν την παρουσία τους

Ο προκριματικός στο τριπλούν ήταν ένα από τα πρωινά αγωνίσματα της σημερινής τρίτης ημέρας των αγώνων.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Ανδρέας Πανταζής εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο αγώνισμα, ωστόσο δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελαν. Ο Τσιάμης κατέλαβε την 15η θέση με 16,33 μ. και φάνηκε πως μπορούσε να πετύχει επίδοση πάνω από τα 16,48 μ., που θα του έδινε θέση στον τελικό. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη έκανε το 16,32 μ. στην πρώτη προσπάθεια κι έπειτα δύο άλματα στα 16,33 μέτρα.

«Ήμουν σε κατάσταση να περάσω στον τελικό. Δεν το πιστεύω πως δεν τα κατάφερα. Έχω επτά συμμετοχές και στις δύο τελευταίες διοργανώσεις δεν μπήκα τελικό. Έμεινα για μία ακόμη φορά έξω, πούλησα το σημερινό αγώνα και τους βαθμούς που θα με έστελναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Τσιάμης εμφανώς στεναχωρημένος .

Ο Πανταζής έκανε ένα έγκυρο άλμα στα 15,36 μ. και μετά είχε δύο άκυρες προσπάθειες. Έκλεισε τον αγώνα του στην 27η θέση.

«Σε όλες τις μεγάλες τελευταίες διοργανώσεις πηγαίνω με μια καλή επίδοση, που στη συνέχεια όμως δεν μπορώ να το μεταφράσω σε μεγάλη διοργάνωση. Αυτό είναι κάτι που μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρω έναν τρόπο να το διαχειριστώ. Και δεν είναι ότι μπαίνω με άγχος. Ίσως να έχω και να μη μου μεταφράζεται ως άγχος.

Δε γίνεται να είμαι τόσο ασταθής στις επιδόσεις μου. Για κάποιο λόγο μπλοκάρω και δεν καταφέρνω να κάνω αυτό που μπορώ. Σε κάθε αγώνα μπαίνω μέσα και θέλω να τους “φάω”. Τελικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν βγαίνει αυτό που πρέπει. Είναι σα να ξέρεις ποδήλατο, να θες να κάνεις και να μην μπορείς», είπε ο Ανδρέας Πανταζής για το σημερινό του αγώνα

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τηλεοπτική μετάδοση: ΕΡΤ 2

Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τη ροή των αγώνων και όσα συμβαίνουν στη Ρώμη στο site του ΣΕΓΑΣ και στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας σε Facebook και Instagram.

Αποτελέσματα, αφιερώματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Κατεβάστε την εφαρμογή