Ρώμη 2024: “Θέλω να πετύχω ένα φετινό ρεκόρ”

Εμφανώς ικανοποιημένη από την παρουσία της στον προκριματικό εμφανίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στη μεικτή ζώνη. Η αθλήτρια με άλμα στα 4,50 μ. προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας.

“Χρειάστηκε το μεγαλύτερο κοντάρι που έχω χρησιμοποιήσει όλη τη χρονιά για να περάσω το 4,50. Είναι ένα θετικό αυτό που ένιωθα μαλακά τα κοντάρια. θεωρώ ωστόσο πως έπαιξε ρόλο και η ζέστη”, είπε αρχικά η αθλήτρια που θα είναι παρούσα για 10η διαδοχική φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοιχτού και κλειστού.

“Αισθάνθηκα πολύ καλά. Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν. Προφανώς και κοιτάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και να πετύχω ένα φετινό ρεκόρ. Στην Οστράβα πριν δέκα ημέρες ήμουν πολύ κοντά στο 4,74μ. ένα ύψος που έχω δει αρκετές φορές φέτος.
Θεωρώ ότι η Αγγλίδα είναι το μεγάλο φαβορί, έχει πολύ ωραία άλματα. Ωστόσο έχει πηδήσει πολύ καλά και η Μόζερ, θα την ευνοήσει και η βαλβίδα, που είναι βαθιά”.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου μετά τη συμμετοχή της στον προκριματικό του επί κοντώ, δήλωσε: “Έκανα πολλά λάθη στον αγώνα. Δε ξέρω γιατί το έκανα αυτό. Τον χάρηκα τον αγώνα. Στεναχωρήθηκα όμως που δεν ήρθε και το 4,50 μέτρα”.

Από την πλευρά της η Ελένη Πόλακ είπε: “Πρώτη φορά που με πονάει τόσο ένα αποτέλεσμα σε έναν αγώνα. Αισθανόμουν βαριά στη διάρκεια του προκριματικού. Δε ξέρω αν έφταιξε η ζέστη ή ότι έκανα αρκετά άλματα”.

Κατεβάστε την εφαρμογή