Ρώμη 2024: Στην Αιώνια Πόλη για δύο άλματα και το χρυσό μετάλλιο…

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ο κορυφαίος άλτης του κόσμου. “Χρυσός” ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωτάθλημα και δις πρωταθλητής Ευρώπης. Στη Ρώμη ο Μίλτος Τεντόγλου ταξίδεψε για να κατακτήσει το τρίτο του διαδοχικό χρυσό στο διοργάνωση. Και η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν κάποιοι εκτιμούν πως ο Ιταλός Φουρλάνι μπορεί να του κόψει το δρόμο, ο Τεντόγλου είναι το απόλυτο φαβορί.


Ο αθλητής το πρωί της Παρασκευής (7/6), στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, θα κληθεί να περάσει τη διαδικασία του προκριματικού. Το όριο των 8,00 μ. είναι απόλυτα στις δυνατότητες του και δε θα αποτελέσει εμπόδιο στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της δουλειάς του.

«Πάμε για ένα άλμα στον προκριματικό και φύγαμε. Δε χρειάζεται ούτε υπερβολές ούτε τρέλες», είπε ο Τεντόγλου σε μια από τις τελευταίες του προπονήσεις στη Ρώμη, εμφανώς χαλαρός και αισιόδοξος για την πορεία του στη διοργάνωση.

«Είμαι πάρα πολύ καλά και δε νιώθω πως μπορεί κάποιος να με ξεπεράσει. Πάντα υπολογίζω τους αντιπάλους μου. Και πιστεύω πως, αν κάποιος μπορεί να με απειλήσει σε αυτόν τον αγώνα, είναι ο Εχάμερ και όχι ο Φουρλάνι. Ο Ιταλός είναι καλός αθλητής, ωστόσο θεωρώ πως ακόμη είναι μικρός και θα έχει και την πίεση του κόσμου», είπε ο Τεντόγλου στη Media Day της Ομοσπονδίας.

Και φαίνεται πως έχει δίκιο, καθώς στην Ιταλία η πίεση προς τον Φουρλάνι είναι μεγάλη, αφού οι συμπατριώτες του θεωρούν πως μπορεί να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη, γεγονός που μάλλον βαραίνει παρά δίνει φτερά στα πόδια του αθλητή.

Ο Τεντόγλου έκανε τα άλματα την Τετάρτη και σήμερα στην τελευταία του προπόνηση, που περιλάμβανε τόνωση με βάρη.

«Ο Μίλτος δε χρειάζεται πολλές κουβέντες πριν τον αγώνα. Συζητάμε τεχνικά ζητήματα, του λέω τι θέλω να κάνει. Μέχρι εκεί όμως», είπε ο προπονητής του, Γιώργος Πομασκι, που αναφέρθηκε και στο…πλάνο του τελικού. «Να μπει μέσα και να κάνει το καλό άλμα με την πρώτη. Να το τελειώσει εκεί. Πάντα είναι αποτελεσματικός και στα τελευταία άλματα, ωστόσο αυτό που θέλουμε είναι να το κάνει από την αρχή. Ο Μίλτος είναι αποτελεσματικός αθλητής, δε χρειάζεται πολλές κουβέντες».

Το μήκος θα διεξαχθεί σε υπερυψωμένη εξέδρα, που στήθηκε στην απέναντι ευθεία του τερματισμού και δίνει την αίσθηση πως το αγώνισμα διεξάγεται έξω από τον αγωνιστικό χώρο. «Ο Μίλτος λέει πως δεν του αρέσει να αγωνίζεται σε εξέδρες, ωστόσο τα αποτελέσματα του σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους, δείχνουν άλλα», είπε γελώντας ο προπονητής του, σχολιάζοντας τον αγωνιστικό χώρο των οριζόντιων αλμάτων.

Μίλτος Τεντόγλου
Μήκος
– Α’ Γκρουπ – 15 αθλητές (αγωνίζεται δεύτερος)
Ώρα: 13:55
Φετινό ρεκόρ: 8,36 μ.
Όριο για τελικό: 8,00 μ. ή οι 12 καλύτερες επιδόσεις

Διαβάστε ακόμη

Ρώμη 2024: Εντυπωσιακό Ολυμπιακό στάδιο, μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέδρα του μήκους!

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ 2

Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τη ροή των αγώνων και όσα συμβαίνουν στη Ρώμη στο site του ΣΕΓΑΣ και στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας σε Facebook και Instagram.

Πληροφορίες, αποτελέσματα, αφιερώματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Κατεβάστε την εφαρμογή