Ρώμη 2024: Στη 12η θέση ο Ζάλτος που φεύγει με ανάμεικτα συναισθήματα 

Η πρώτη του παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνδυάστηκε και με την είσοδο του στον τελικό. Αυτό ήταν το θετικό. Εκεί, όμως, δεν έδειξε το πρόσωπο που είχε σε όλους τους προηγούμενους αγώνες του μέχρι τώρα για το 2024. Αυτές ήταν οι σκέψεις του Κώστα Ζάλτου μετά τη 12η θέση που κατέλαβε στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. 

O 24χρονος σφυροβόλος έριξε την πρώτη του βολή στα 71,94 μ., συνέχισε με 71,53 μ. και στην τελευταία του προσπάθεια “έγραψε” 72,64 μέτρα.   

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα μου”, είπε αρχικά ο Ζάλτος και συνέχισε: “Είμαι καλός στις τρεις πρώτες βολές δυστυχώς δεν συνέβη σήμερα. Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου για φέτος. Δεν ένιωθα συνδεδεμένος με τη σφύρα από την αρχή. Ένιωθα πολύ περίεργο συναίσθημα… Οτι δεν την ένιωθα εκεί και αυτό φάνηκε κιόλας και στις βολές. Δεν ήμουν ο Κώστας. Κρατάω τα θετικά ότι στο πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είμαι στον τελικό με όλους αυτούς τους γίγαντες γιατί εγώ μπροστά τους είμαι σαν παιδάκι. Προχωράμε παρακάτω”. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Βοϊσετς Νοβίτσκι με 80,95 μ., ακολούθησε ο Ούγγρος Μπενς Χάλαζ με 80,49 μ. Και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Μιχαίλο Κόχαν με 80.18 μέτρα. 

Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τη ροή των αγώνων και όσα συμβαίνουν στη Ρώμη στο site του ΣΕΓΑΣ και στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας σε Facebook και Instagram.

Αποτελέσματα, αφιερώματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Κατεβάστε την εφαρμογή