Ρώμη 2024: Οριακά εκτός τελικού η 4Χ100 μ. Ανδρών με φετινό ρεκόρ

Η Ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 5η ΗΜΕΡΑ (ΣΕΓΑΣ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης και Γιάννης Νυφαντόπουλος τερμάτισαν στην έκτη θέση της σειράς τους σε 39.13, βελτίωσαν το φετινό τους 39.59 και έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία.

Η ομάδα κατέλαβε την ένατη θέση στο σύνολο, με τη Δανία να τερματίζει οριακά μπροστά από τη χώρα μας με 39.10 και να προκρίνεται.

Οι όχι και τόσο καλές αλλαγές της ομάδας στοίχισαν ενδεχομένως την πρόκριση στον τελικό και ίσως και μια επίδοση κάτω από τα 39.00.

«Ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια για την ομάδα μας, ωστόσο οι όχι και τόσο καλές αλλαγές στέρησαν ένα καλύτερο χρόνο και την πρόκριση. Θεωρώ πως αν δε γινόταν αυτά τα δύο λάθη στις αλλαγές, θα μιλάγαμε για μια σπουδαία επίδοση. Ωστόσο επιμένω και λέω πως η ομάδα αυτή έχει μέλλον και πρέπει να συνεχίζει να στηρίζεται», είπε ο “άτυπος’ αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος σχολίασε: «Η ομάδα ήταν ικανή να τρέξει κάτω από 39.00. Δυστυχώς δεν έγιναν τόσο καλές αλλαγές. Όπως καταλάβαμε και από πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Κ23, οι αλλαγές παίζουν καθοριστικό ρόλο. Είναι κρίμα γιατί είχαμε δυνατότητα να τρέξουμε στον τελικό».

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης είπε : «Συμφωνώ με όσα είπαν τα παιδιά. Να πω μόνο ότι κάποιες φορές είναι και η άτυχη στιγμή. Με τον Νικόλα (σ.σ.: Παναγιωτόπουλο) έχουμε δουλέψει πάρα πολύ αυτή την αλλαγή και ήμουν βέβαιος πως θα ήταν η πιο σίγουρη. Κι όμως σήμερα χάσαμε αρκετά εκατοστά».

Τέλος, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, δήλωσε: «Λάθη γίνονται. Δεν είμαστε μηχανές, αλλά άνθρωποι. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και θεωρώ πως, αν γίνει κάποιο θαύμα και τρέξουμε τελικό, θα πετύχουμε κάτι καλό».

Κατεβάστε την εφαρμογή