Ρώμη 2024: Και τώρα η συνέχεια στο Παρίσι

Ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου τη μεγάλη του εμφάνιση στον τελικό του μήκους αγκαλιά με τους αντιπάλους του στον αγωνιστικό χώρο και τους εκατοντάδες θαυμαστές του στις εξέδρες.

Η αγκαλιά του Γιώργου Πομάσκι με τον Μίλτο Τεντόγλου (ΣΕΓΑΣ/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ανάμεσα σε αυτούς τα μέλη της εθνικής ομάδας που έσπευσαν να τον συγχαρούν, αλλά και σπουδαίες μορφές του παγκόσμιου στίβου όπως η Στέφκα Κοσταντίνοβα και ο Ρόμπερτ Εμιγιάν, που παρακολούθησαν τον τελικό του μήκους.

Ο τρις πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος στη συνέχεια μίλησε σε τηλεοπτικά δίκτυα όλης της Ευρώπης και στους Έλληνες δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη.

“Σίγουρα κατάλαβα πως ήταν ένα πολύ μεγάλο άλμα. Στα σημάδια στην άμμο δεν μπορείς να το υπολογίσεις με σιγουριά πόσο είναι η επίδοση. Είμαι χαρούμενος με το σημερινό μου αγώνα, σίγουρα θα ήθελα να έχω κάνει και το πανελλήνιο ρεκόρ, όμως, δε με ενοχλεί που δεν τα κατάφερα.
Ο Φουρλάνι πηδούσε πολύ ωραία σήμερα. Θα μπορούσε να έχει κάνει μια επίδοση που θα με απειλούσε και θα με οδηγούσε στο να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Έχω σεβασμό για τον Φουρλάνι θα γίνει μεγάλος αθλητής”.

Ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στο τι του είπε ο Πομάσκι μετά το πέμπτο άλμα:
“Μου είπε μπες και κάνε το και εγώ του είπα κόουτς ‘έχω κάνει πέντε άλματα στα 8,50 μέτρα έχω κουραστεί’. Στο τέλος του αγώνα ήρθε και ο Εμιγιάν και μου μίλησε και μου έδωσε συγχαρητήρια και μου είπε πως στο Παρίσι θα του πάρω το ρεκόρ. Σίγουρα σκέφτομαι και το Παρίσι, όμως εκεί θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Όλοι θα είναι πεινασμένοι για να κυνηγήσουν το χρυσό”.

Όσο για το πρώτο άλμα που τελικά ήταν έγκυρο είπε: “Το έκανα αντίστροφα. Έκανα ένα σίγουρο άλμα στο πρώτο και στη δεύτερη προσπάθεια έκανα τις δοκιμές μου”. Ο πρωταθλητής Ευρώπης έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας:


“Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες. Μου έδωσαν φοβερή ώθηση στη διάρκεια του αγώνα”.

Δείτε το μήνυμα του Τεντόγλου στη μεικτή ζώνη

Διαβάστε ακόμη

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Μίλτος Τεντόγλου “χρυσός” με 8,65 μ.

Τα σπουδαία αγωνιστικά επιτεύγματα του Μίλτου Τεντόγλου

Σπύρος Βασδέκης για τον Τεντόγλου: «Ο Μίλτος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών μετά τον Καρλ Λιούις»

Κατεβάστε την εφαρμογή