Ρώμη 2024: Γρήγορη και πάλι η Εμμανουηλίδου, στον ημιτελικό και η Τσουκαλά

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στάθηκε επάξια στον ημιτελικό των 100 μ. καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης σειράς σε 11.21 (0,7) και κατέλαβε την 11 θέση στο σύνολο.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ κι έδειξε πως, παρά το νεαρό της ηλικίας της, μπορεί να σταθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η Εμμανουηλίδου έφυγε πολύ καλά στην εκκίνηση και μέχρι τα μισά κρατούσε στη δεύτερη θέση, ωστόσο σταδιακά υποχώρησε και τερμάτισε τέταρτη.

Μάλιστα, οι ημιτελικοί έγιναν με βροχή που ξέσπασε αργά το απόγευμα στη Ρώμη και δημιούργησε πρόβλημα στους αθλητές και στις αθλήτριες που μετείχαν.

Είμαι αρκετά στεναχωρημένη, που δεν κατάφερα να περάσω στον τελικό των 100 μέτρων. Ξέρω πως ήταν ένας δύσκολος στόχος. Πίστευα πως μπορούσα να τρέξω κάτω από 11.20. Το επίπεδο ήταν πραγματικά πολύ υψηλό. Ήθελες 11.13 να μπεις στον τελικό, όταν πριν δύο χρόνια μπήκαν με 11.37. Παρόλα αυτά νιώθω πως έκανα πολύ καλή κούρσα, ίσως να έσφιξα λίγο στο τέλος και αυτό να μου στέρησε έναν καλύτερο χρόνο. Φέτος νιώθω πιο δυνατή 100 μ., αύριο θα μπω και στα 200 μ., ωστόσο δε με αγχώνει τι θα κάνω εκεί. Ανυπομονώ για τους Ολυμπιακούς, όπου διεκδικώ την πρόκριση στα 100 μέτρα“, είπε η Εμμανουηλίδου.

Το επίπεδο στο αγώνισμα ήταν πολύ υψηλό, καθώς η οχτάδα έκλεισε στα 11.13, επίδοση που σε άλλες διοργανώσεις έχει δώσει μέχρι και μετάλλιο.

Η Ντίνα Άσερ Σμιθ πέτυχε 10.96, κορυφαίος χρόνος στην Ευρώπη και δεύτερη γρηγορότερη επίδοση σε ημιτελικό στην ιστορία του αγωνίσματος.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Περίπου δέκα λεπτά από την εκκίνηση της τρίτης ημιτελικής των 200 μ., η Δήμητρα Τσουκαλά ενημερώθηκε από τους κριτές πως θα έτρεχε στην τρίτη σειρά. Η αθλήτρια ήταν ήδη στο πρώτο call room, καθώς βρισκόταν στην ζώνη αναμονής και έπρεπε να δώσει το «παρών» κανονικά στο ζέσταμα και να αναμένει κάποια πιθανή ακύρωση. Η απόσυρση της Μάγερ έβαλε την Τσουκαλά στην τρίτη ημιτελική σειρά των 100 μ. όπου πέτυχε 11.44 και κατέλαβε την 23η θέση.

Για την εμπειρία στη ζώνη αναμονής μίλησε η Δήμητρα Τσουκαλά: “Χαίρομαι που έτρεξα στον ημιτελικό των 100 μ., ωστόσο η διαδικασία ήταν πραγματικά δύσκολη. Ακόμη και οι κριτές δεν ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι. Κάποια στιγμή μου έκαναν νόημα πως μπαίνω. Εκανα κάποια λάθη στην κούρσα, πάλι στο τέλος έκανα τεχνικά λάθη. Δε ξέρω αν είναι θέμα κούρασης ή κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση είμαι καλά και συνεχίζω με στόχο την σκυτάλη 4Χ100 μέτρα“.

Κατεβάστε την εφαρμογή