Ρώμη 2024: Δουβαλίδης… με πρότυπο τον Τσιάμη και κίνητρο το γιο του σκέφτεται το 2025

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς του στα 110 μ. εμπ. με 14,04 μ. (-1,3) και κατέλαβε την 32 θέση στο σύνολο (συμπεριλαμβάνονται και οι 12 που προκρίθηκαν απευθείας) στο έκτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της καριέρας του.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κινήθηκε στους χρόνους που έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε μια χρονιά όπου είχε αρκετές δυσκολίες για εκείνον.

¨Είμαι χαρούμενος. Σίγουρα αυτές δεν είναι επιδόσεις που έτρεχα, ωστόσο είναι μια επίδοση κοντά στις φετινές μου δυνατότητες. Το χειμώνα όλα έδειχναν πως το καλοκαίρι θα ήμουν σε θέση να τρέξω κάτω από 13.70. Δυστυχώς κάποιοι τραυματισμοί και κάποιες δυσκολίες εκτός προπόνησης είχαν ως συνέπεια να μην καταφέρω να κάνω την προπόνηση μου όπως ήθελα”, είπε.

Ο αθλητής άφησε ανοιχτή την …πόρτα και για το 2025! “Δεν πρέπει να σας κάνει εντύπωση που σκέφτομαι το 2025. Άλλωστε το πρότυπο μου είναι ο Τσιάμης, που συνεχίζει. Να είμαι καλά και θα είμαι εδώ. Ο γιος μου είναι μεγάλο κίνητρο για εμένα και θέλω να τρέχω ώστε να κρατήσει μνήμες από τον μπαμπά του μέσα στα στάδια”.

Ο κορυφαίος Έλληνας στο αγώνισμα αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά του αγωνίσματος: “Έρχονται πίσω νέοι αθλητές και αυτό με χαροποιεί πολύ αυτό. Πραγματικά θα ήθελα να είναι σήμερα εδώ”.

Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες μέχρι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κι έπειτα θα ξεκουραστεί

Η πρόκριση στον ημιτελικό έκλεισε με 13.84, ενώ την κορυφαία επίδοση πέτυχε ο Γιάκουμπ Σιμάνσκι (Πολωνία) με 13.53.

Τηλεοπτική μετάδοση: ΕΡΤ 2

Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τη ροή των αγώνων και όσα συμβαίνουν στη Ρώμη στο site του ΣΕΓΑΣ και στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας σε Facebook και Instagram.

Πληροφορίες, αποτελέσματα, αφιερώματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Κατεβάστε την εφαρμογή