Ρώμη 2024: Απολαυστικός Τεντόγλου …το 8,60 μ., τα μετάλλια στα 8,40 μ. και το άκυρο άλμα

Ευδιάθετος και έτοιμος να αγωνιστεί στον αυριανό τελικό του μήκους (21.06 ώρα Ελλάδας), παρουσιάστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον προκριματικό, που προέβλεψε τελικό με μεγάλα άλματα.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Μου βγήκαν πολύ εύκολα σήμερα τα 8,00 μ. κάθε φορά μου βγαίνουν εύκολα, ωστόσο σήμερα ήταν πολύ μαζεμένο άλμα στα 8,14 μ. Ένιωθα πολύ καλά σήμερα”, είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε για τον αγωνιστικό χώρο:

“Είναι καλός ο διάδρομος, για μεγάλες επιδόσεις σίγουρα. Δεν είμαι υπέρ αυτών των διαδρόμων, γιατί παίρνουν λίγο από τις ικανότητες του αθλητή. Στην ουσία βοηθάει αυτούς που δεν έχουν αυτό που έχω εγώ στο πάτημα της βαλβίδας και σίγουρα τους πιο δυνατούς. Σε κάθε περίπτωση μου αρέσει να είμαι εντός αγωνιστικού χώρου και όχι σε μια εξέδρα ψηλά, όπως αυτή της Ρώμης”.

Στον σημερινό αγώνα ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ επέλεξε να κάνει ένα δυνατό άλμα, το οποίο μετρήθηκε στα 8,41 μ., που αλλάζει τα δεδομένα ενόψει του τελικού.

ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

“Ο Εχάμερ έκανε ένα πολύ καλό άλμα σήμερα όλα μέσα. Αν αύριο είναι σε θέση να πάει ακόμη μακρύτερα μπορεί και να κερδίσει. Είναι δύσκολα δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσω τώρα. Δεν ξέρεις πως θα πάει ένας αγώνας μπορεί να μη το βρω. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα. Πολύ καλό άλμα έκανε και ο Φουρλάνι και δε θα μου κάνει εντύπωση, αν αύριο έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από τα 8,40 μέτρα!”

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι αναφέρθηκε και στην τακτική που θα ακολουθήσει αύριο: “Το πρώτο θα είναι άκυρο, μπορεί να είναι το τέλειο πάτημα και να βγει έγκυρο. Ωστόσο στο πρώτο μπαίνω με το σκεπτικό να κάνω άκυρο”!

Διαβάστε τι έγινε στον αγώνα

Τηλεοπτική μετάδοση: ΕΡΤ 2

Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τη ροή των αγώνων και όσα συμβαίνουν στη Ρώμη στο site του ΣΕΓΑΣ και στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας σε Facebook και Instagram.

Πληροφορίες, αποτελέσματα, αφιερώματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Κατεβάστε την εφαρμογή