Προπονητικές συγκεντρώσεις επιλεγμένων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη

Οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές της χώρας συνεχίζουν τη δράση τους μέσα από το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών του ΣΕΓΑΣ. Το πρόγραμμα της εβδομάδας ήταν γεμάτο με συναντήσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Τα σύνθετα βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η αρχή έγινε στο Καυτανζόγλειο στάδιο εκεί όπου έγινε την Τετάρτη (19/4) η προπονητική συγκέντρωση με συμμετέχοντες όλους τους επιλεγμένους αθλητές συνθέτων και τους προπονητές τους από τη Βόρεια Ελλάδα.


Συντονιστές της δράσης ήταν οι τεχνικοί υπεύθυνοι του προγράμματος του ΣΕΓΑΣ με τους ομοσπονδιακούς προπονητές συνθέτων Κώστα Χήτα, Παναγιώτη Γούλα και τους Γιώργο Τσούγκο (ύψος), Νίκο Βαρσάμη (επί κοντώ) και Κώστα Κοτσίδη (εμπόδια) να βοηθούν στα επιμέρους αγωνίσματα. Κοντά στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες βρέθηκε η επί πολλά έτη πρωταθλήτρια του επτάθλου και νυν προπονήτρια Σοφία Υφαντίδου , που τους μίλησε για την εμπειρία της στα στάδια και για τα όσα κέρδισε μέσα σε αυτά.

Στις 18 και 19 του μηνός έγινε η αντίστοιχη συνάντηση για τους αθλητές και αθλήτριες των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και Πειραιά. Η υπεύθυνη των συνθέτων Δέσποινα Πάκου, η τεχνική σύμβουλος Βάσω Σκαράκη, ο ομοσπονδιακός προπονητής αλμάτων Δημήτρης Βασιλικός, η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 60 μ. εμπ. και νυν προπονήτρια Φλώρα Ρεντουμη, η άλλοτε πρωταθλήτρια του επί κοντώ και νυν προπονήτρια Γωγώ Τσιλιγγίρη (επί κοντώ) και η Αγγελική Στασινάκη (ρίψεις) καθοδήγησαν προπονητικά τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 14 αθλητές και αθλήτριες κι έξι σωματειακοί προπονητές, ενώ ο πρωταθλητής του δεκάθλου Άρης Περιστέρης βοήθησε στις σωματομετρικές μετρήσεις.

Στην Πάτρα βρέθηκε ο συντονιστής του τομέα μεσαίων αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης, όπου μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Ντίνα Μπορνιβέλι, Μπάμπη Ποσονίδη, Θανάση Τσιγκούλη και και τον τεχνικό σύμβουλο Κώστα Μπούσια συγκέντρωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες της πόλης και των ευρύτερων περιοχών.

Στη διάρκεια των συναντήσεων ακούστηκαν διατροφικές συμβουλές της Ειρήνης Μπαμπαρούτση, ενώ έγινε ταυτόχρονη σύνδεση μέσω zoom Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα με την αθλητική ψυχολόγο Φρόσω Πατσού με θέμα τη διαχείριση του προαγωνιστικου άγχους.

Την Τρίτη έγινε η συνάντηση αθλητών και αθλητριών από τη Λήμνο και τη Λέσβο για τον τομέα των μεσαίων αποστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της προπονητικής συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε σωματομετρικός έλεγχος των αθλητών-τριών και προκαθορισμένα αθλητικά τεστ, από τον υπεύθυνο ομοσπονδιακό προπονητή Γρηγόρη Κοντό και την τεχνική σύμβουλο Ελένη Μαριγλή.

Οι νεαροί αθλητές από τα δύο νησιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν κοινή προπόνηση με τις πρωταθλήτριες Όλγα Φιάσκα και Μαρίτα Αργυρού, ενώ παρούσα ήταν και η άλλοτε πρωταθλήτρια των σπριντ και νυν προπονήτρια του ΟΚΑ Μυτιλήνης Κατερίνα Καρατζά. Τη διαδικασία στήριξε και η προπονήτρια του ΓΑΣ Ολυμπίας Μήθυμνας Νάντια Κωστάκη.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που μετέχουν στις προπονητικές συγκεντρώσεις υποβάλλονται σε ειδικές μετρήσεις, ενώ λαμβάνουν αναμνηστικό μπλουζάκι.

Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη.

Κατεβάστε την εφαρμογή