Προπονητές και Σωματεία της Αττικής ανησυχούν για τις εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά

Ο ΣΕΠΚΑ και οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής συνυπογράφουν δελτίο Τύπου με το οποίο δηλώνουν τον προβληματισμό τους σχετικά με την τύχη των προπονητικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά και το χρονοδιάγραμμά της εγκατάστασής τους σε νέο χώρο. Ευελπιστούν δε, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης να δείξει ευαισθησία στην επίλυση του ζητήματος, όπως έπραξε και με τα έργα αποκατατάστασης στο ΟΑΚΑ.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου που συνέταξαν:

Την έντονη ανησυχία τους για το θέμα της οριστικής μετεγκατάστασης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των σωματείων των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής, καθώς και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν στον Άγιο Κοσμά την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας για οριστική λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης των αθλητικών υποδομών, η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό παραμένει ακόμα στα χαρτιά.

Είναι απαράδεκτο ο κλασικός αθλητισμός, σε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, να κινδυνεύει να μείνει άστεγος στα νότια προάστια, δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου, τη στιγμή που όλη η Αττική διαθέτει πια ελάχιστους επαρκείς χώρους για τους αθλητές μας.

Με τα έργα ανάπλασης σε εξέλιξη, ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και δεν συντηρείται επαρκώς, ενώ καθημερινά τίθεται και θέμα ασφάλειας για τους προπονητές και τους αθλητές, καθώς ο Άγιος Κοσμάς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Ευελπιστούμε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,                      Γιάννης Βρούτσης θα δείξει την ίδια ευαισθησία στο θέμα του Αγίου Κοσμά, όπως ακριβώς έπραξε και με την απόφαση του να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης στο ΟΑΚΑ και ότι θα συμβάλει αποφασιστικά ώστε να μην ξεσπιτωθούν χιλιάδες αθλητές των συλλόγων της περιοχής.

 Όλοι οι άνθρωποι του στίβου εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, την ανησυχία μας και ζητούμε εδώ και τώρα το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

Κατεβάστε την εφαρμογή