Πολύ καλό ντεμπούτο για την Τζένγκο με 61,05 μ. στο Χειμερινό Ρίψεων

Η Ελίνα Τζένγκο στο Κύπελλο ρίψεων στο Ηράκλειο

Την πρώτη της επαφή με την αγωνιστική δράση είχε σήμερα η Ελίνα Τζένγκο, λίγους μήνες από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχο. Η νεαρή ταλαντούχα αθλήτρια ξεκίνησε τη σεζόν στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, που διεξάγεται σήμερα στην Κρήτη, με βολή στα 61,05 μέτρα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση για την εποχή, δεδομένο του ότι ακόμη διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του ανοιχτού.

Η Τζένγκο έκανε δύο βολές, την πρώτη που μετρήθηκε στα 61,05 μ., καθώς και την τρίτη, που ήταν άκυρη. Στόχος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ήταν να έχει μια πρώτη επαφή με τη δράση, περίπου τρεις εβδομάδες από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία. Η Αφροδίτη Μανιού κατέλαβε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα με 56,06 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και η Παναγιώτα Φτιάρα την τρίτη με 43,79 μέτρα.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στη σφυροβολία των Ανδρών, παρότι απουσίαζαν οι κορυφαίοι του αγωνίσματος Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη ήταν νικητής με 72,66 μ. προσθέτοντας από νωρίς στη σεζόν μια καλή εμφάνιση. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρμάκη είχε ακόμη προσπάθεια στα 69,62 μ. και 70,93 μέτρα κι έδειξε πως νωρίς στη σεζόν θα μπορέσει να απειλήσει το ατομικό του 73,88 μέτρα.


Ο Ορέστης Ντουσάκης ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 71,29 μ. για να πετύχει στον πρώτο του αγώνα νέο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Γιάννης Κορακίδης που ήταν τρίτος σήμερα με 70,09 μέτρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 από φέτος ανήκει στην κατηγορίας Κ23, διοργάνωση για την οποία πέτυχε σήμερα το όριο. Επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23 σημείωσε και ο Μαρκέλο Μέμα με 67,20 μέτρα.

Μαντζουράνης και Παπαναστασίου τα όρια στους Άνδρες Κ20

Δύο αθλητές πέτυχαν από νωρίς στη σεζόν στη σφυροβολία τα όρια πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο Άγγελος Μαντζουράνης όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα. Ο αθλητής την περσινή χρονιά πέτυχε το όριο ωστόσο δε συμμετείχε στο Παγκόσμιο, καθώς ήταν ο τέταρτος Έλληνας, όμως, φαίνεται πως φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 74,89 μ. και σημείωσε το όριο για την Ιερουσαλήμ. Ο Γιώργος Παπαναστασίου στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ήταν δεύτερος στο σημερινό αγώνα με έκλεισε θέση για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας. Ο νεαρός με το 74,44 μ. δεν πέτυχε μόνο το όριο για την Ιερουσαλήμ, αλλά και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στον ακοντισμός Ανδρών Κ20 ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία ολοκλήρωσε με 59,24 μέτρα. Ο Αντώνης Πολύμερος ήταν δεύτερος με 54,64 μέτρα.

Λίγες μόλις ημέρες από την παρουσία του στους αγώνες της χειμερινής περιόδου, ο Δημήτρης Αντωνάτος αγωνίστηκε σήμερα στο Χειμερινό Ρίψεων στη σφαιροβολία Ανδρών Κ20. Ο νεαρός ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 18,48 μ. και ξεκίνησε εξίσου αποδοτικά τη θερινή σεζόν. Ο αθλητής από την Κεφαλονιά στη χειμερινή σεζόν πέτυχε 18,47 μ. με τη σφαίρα Κ20 και 20,62 μ. με το όργανο της κατηγορίας Κ18.

Ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης λίγες ημέρες από τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, αγωνίστηκαν στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων. Ο Λατιφλάρι αναδείχθηκε νικητής με 18,93 μ. και ο Μουζενίδης ακολούθησε με 18.76 μέτρα. Τρίτος ήταν ο Θεοφάνης Μαυροδόντης με 16,53 μέτρα.

Κάτι παραπάνω από καλή ήταν η επανεμφάνιση της Σταυρούλας Κοσμίδου στην ενεργό δράση. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη ήταν νικήτρια στη σφυροβολία με 63,76 μ. στον πρώτο της αγώνα μετά τον περσινό τραυματισμό που την οδήγησε στο χειρουργείο. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 64,11 μ., το οποίο θα επιδιώξει να βελτιώσει στη διάρκεια της χρονιάς. Η αθλήτρια σημείωσε από νωρίς και το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου αγωνίστηκε στη διοργάνωση του Ηρακλείου και αναδείχθηκε νικήτρια με 58,54μ. Η κορυφαία αθλήτρια στο αγώνισμα διανύει ακόμη το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, αφού οι αγώνες της σεζόν απέχουν χρονικά. Στο ίδιο αγώνισμα η Σοφία Κεσίδη έστειλε το δίσκο στα 50,04 κι έπιασε από νωρίς το όριο για τη διοργάνωση της Φινλανδίας.

Το χειμερινό Κύπελλο ρίψεων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χάρη στη στήριξη που είχε και φέτος από τους τοπικούς φορείς και την ΕΑΣ Κρήτης. Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, κάτι που φάνηκε και από την τοποθέτηση του προέδρου του ΕΑΚΗ Λευτέρη Ζερβού, ο οποίος στο χαιρετισμό του δήλωσε πως προτίθεται να παραχωρήσει την εγκατάσταση για τη φιλοξενία προπονητικου καμπ με χρήση του σταδίου και για τους σφυροβόλους.

Ο επόμενος αγώνας για τους ρίπτες θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Λειρια.

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες

Κατεβάστε την εφαρμογή