Πεσιρίδου, Γκούσιν στο Λουξεμβρούργο και Βασιλείου στο Τσέμνιτς

Πλούσια θα είναι η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου με τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε αγώνες στο εξωτερικό.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Τατιάνα Γκούσιν θα αγωνιστούν την Κυριακή σε μίτινγκ στο Λουξεμβούργο στο ντεμπούτο τους στη σεζόν. Η Πεσιρίδου σε αντίθεση με τον χειμώνα του 2022, έχει ολοκληρώσει δίχως προβλήματα την προετοιμασίας της και θέλει από νωρίς να κυνηγήσει χρόνους που θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει μία καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Η αθλήτρια βρίσκεται στην 23η της κατάταξης για την Κωνσταντινούπολη με την πρόκριση να παίρνουν 32 αθλήτριες.

Συνέχεια στην καλή σεζόν του 2022 θέλει να δώσει η Τατιάνα Γκούσιν, που το καλοκαίρι αγωνίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου, ενώ ήταν δεύτερη στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η αθλήτρια βρίσκεται στην 16η θέση της κατάταξης (18 προκρίνονται) για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα και χρειάζεται σταθερές εμφανίσεις για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης.

Στη Γερμανία θα “ανοίξει” τη χρονιά η Ειρήνη Βασιλείου που το Σάββατο θα τρέξει στο Τσέμνιτς 300 μ. και 400 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ως στόχο την πρόκριση στου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στα 400 μέτρα. Η Βασιλείου το καλοκαίρι έχασε τη συμμετοχή στο Μόναχο καθώς νόσησε από covid-19 και χρειάστηκε να μείνει αρκετά πίσω στις προπονήσεις, ωστόσο πλέον έχει ανακάμψει και είναι έτοιμη να διεκδικήσει την τρίτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό κλειστού. Την πρόκριση στην διοργάνωση θα πάρουν 30 αθλήτριες και η Ελληνίδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 32η θέση.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς τρέχει το Σάββατο (21/1) σε μίτινγκ στην πόλη Βέξιε της Σουηδίας, ενώ το η Χαβά Ντελίου την Κυριακή (22/1) 60μ. εμπ. στην Προύσα.

Κατεβάστε την εφαρμογή