Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18: Το νέο αίμα του ελληνικού στίβου δίνει ραντεβού στην Πάτρα

Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλη τη χώρα θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών Κ18 στην πόλη της Πάτρας. Αθλητές και αθλήτριες που στη διάρκεια της θερινής περιόδου πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις και στο κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού θα επιδιώξουν να επαναλάβουν τις καλές παρουσίες.


Η κατηγορία Κ18 δεν έχει φέτος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο πολλά παιδιά διεκδικούν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20. Η Νικολέττα Μιχαηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), στο ύψος με άλμα στα 1,82 μ. έχει ήδη την επίδοση για τη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ και μάλιστα είναι η 10η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ20. Ο Παύλος Κριαράς (ΑΓΕΣ Κάμειρος) έχει περάσει τα 5,00 μ. στο επί κοντώ κι έχει πετύχει το όριο για την ίδια διοργάνωση, όπως και η Εβίνα Παναγιώτου (Ερμής 1877) στα κορίτσια με άλμα στα 4,08 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα αναμένεται να ξεχωρίσουν στη διοργάνωση της Πάτρας οι Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς), Αριάδνη Μήρτσιου (Κερκυραϊκός ΓΣ) και Γεωργία Τρανού (Πυγμή Ευόσμου). Στο τριπλούν η Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) και η Μελίνα Ζάραγκα (Κερκυραϊκός ΓΣ) έχουν “προσγειωθεί” στα 12,72 μ. και έχουν πετύχει επιδόσεις καλύτερες από το όριο (12,70μ.) για το Ευρωπαϊκό Κ20. Η Ιουλιάννα Ρούσσου έχει τρέξει φέτος τα 800 μ. σε 2.07.80 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ18 και παράλληλα σημείωσε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20. Στους δρόμους ταχύτητας η Βεατρίκη Ντούγκου (ΑΣ Ρήγας) μετά το 24.68 των Σερρών, επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20, θα κυνηγήσει μια εξίσου καλή εμφάνιση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Ήβης Σενκαλά (Πήγασος Αγ. Δημητρίου).

Στα 400 μ. εμπ. η Μαρία Βαρελά (ΑΟ Μεγάρων) θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή σεζόν, ενώ στους άνδρες ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης μετά την επιβεβαίωση του ορίου στους αγώνες Βασίλης Σεβαστής, θέλει να κυνηγήσει ένα ακόμη ρεκόρ. Η Μυρτώ Βαλαχά (Πέλωψ) διεκδικεί τη νίκη στα 1.500 μ. και 3.000 μ.

Ο Δημήτρης Αντωνάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας) έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 με τη σφαίρα των εφήβων και στο διήμερο της δράσης στην Πάτρα θα διεκδικήσει μια μεγάλη βολή με τη σφαίρα των Κ18. Επίδοση καλύτερη από το όριο για τη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ έχει πετύχει και ο Γιάννης Γκάρτσιος (ΓΣ Κηφισιάς) στο τριπλούν με άλμα στα 15,53 μέτρα.

Το μήκος οι Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), Βαρδιαμπάση (ΓΑΣ Περάματος), Σχίζα (Τρίτων Χαλκίδας) διεκδικούν τα μετάλλια, ενώ στη σφαιροβολία δύο αθλήτριες της της κατηγορίας Κ16 η Μαρία Ραφαηλίδου (Πυγμή Ευόσμου) και Αναστασία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) αναμένεται να προσφέρουν ωραίο θέαμα.

Στη σφυροβολία αγοριών ξεχωρίζουν οι Τζαμτζής (ΓΣ Μανδρών) και Σιδηρένιος (Αίολος Μακεδονίας) και στα κορίτσια οι Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) και Πουλλή (ΑΓΕΣ Κάμειρος). Σε καλή κατάσταση είναι ο Φίλιππος Σιώμος που θέλει μια γρήγορη κούρσα στα 2.000 μ. στιπλ.

Λόγω απόσυρσης αθλητή στο επί κοντώ των ανδρών Κ18 στο αγώνισμα θα γίνει απευθείας τελικός στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 που θα διεξαχθεί 1-2/7 στην Πάτρα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 έχει ενταχθεί στον εορτασμό της παγκόσμιας ολυμπιακής ημέρας, που είναι αφιερωμένη στη σωματική άσκηση. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΟΕ και η ΕΘΝΟΑ θα απονείμουν διπλώματα στους συμμετέχοντες ως ένδειξη επιβράβευσης για την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Δυνατές συμμετοχές στα σύνθετα

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) είναι το δυνατό όνομα στο σύνθετο των Γυναικών. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει ήδη πετύχει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με 5.636 β. στη Νάξο και στον αγώνα της Πάτρας θα έχει την ευκαιρία για μια καλή παρουσία. Η Σοφία Καμπερίδου (Πυγμή Ευόσμου) θα αγωνιστεί στα σύνθετα, ωστόσο θα κυνηγήσει μια καλή παρουσία στα 100 μ. εμπ. αγώνισμα στο οποίο είναι κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23. Η Στέλλα Τζικανούλα (ΑΟ Μυκόνου) ξεχωρίζει στις υπόλοιπες συμμετοχές. Στους Άνδρες ο Άρης Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας) θέλει να βελτιώσει τους 7.305 β. που πέτυχε στο Γκότζις και να κυνηγήσει επίδοση κοντά στο ατομικό του 7.887 βαθμούς. Στο ίδιο αγώνισμα ο Άγγελος Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) και ο Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) αναμένεται να διεκδικήσουν καλές επιδόσεις.

Το απογευματινό πρόγραμμα και των δύο ημερών θα μεταδοθεί ζωντανά σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtube και στη σελίδα στο Facebook.

Δείτε το πρόγραμμα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Κατεβάστε την εφαρμογή