Πανελλήνιο Α/Γ: Οι κορυφαίοι άλτες δίνουν ραντεβού στο Βόλο

Η μεγαλύτερη εγχώρια αγωνιστική διοργάνωση του καλοκαιριού πλησιάζει καθώς το Σαββατοκύριακο 8 με 9 Ιουλίου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Βόλο όπου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών. 

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν τα αλτικά αγωνίσματα, στα οποία η χώρα μας διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίως.  

Ο Μίλτος Τεντόγλου ετοιμάζεται για τον έβδομο αγώνα της θερινής σεζόν και την έκτη του νίκη στη διοργάνωση. Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 8,34 μ., άλμα που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια. Για τον 25χρονο άλτη όπως είναι λογικό αναμένεται να βρεθούν αρκετοί φίλαθλοι του στίβου την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Μεταξύ άλλων στο μήκος ξεχωρίζει και η συμμετοχή του Νίκου Σταματονικολού όπου φέτος έχει βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ με 7,81 μ. και σε λίγες ήμερες θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία.

Έντονο θα είναι το ενδιαφέρον και στο επί κοντώ! Εκεί οπού στις γυναίκες θα βρίσκεται η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου Κατερίνα Στεφανίδη. H 33χρονη άλτρια του επί κοντώ έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 4,55 μ. και στον Βόλο θα κάνει τον έβδομο αγώνα της σεζόν. Μαζί της θα βρίσκεται η “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου που έχει σημειώσει 4,24 μ. στους Εαρινούς αγώνες στις Σέρρες και είναι η αθλήτρια με επτά νίκες στη διοργάνωση. Ξεχωρίζει ακόμη η συμμετοχή της Ελένης Πόλακ που έχει καλύτερο φετινό ρεκόρ στα 4,42 μ. και πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο! Η Αναστασία Ρέτσα επέστρεψε από την Αμερική όπου σπουδάζει και έχει φετινό ρεκόρ στα 4,20 μ. και θα κάνει το τελικό τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, ενώ στο Βόλο θα αγωνιστούν ακόμη η Ηλιάνα Τριαντάφυλλου και η Αλίνα Φλώρου-Δημητριάδου

Στο επί κοντώ των ανδρών όπως είναι λογικό ξεχωρίζει η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης μετά την ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ στη Σιλέσια με τα 5,80 μ. που σημείωσε θα επιδιώξει να χαρίσει θέαμα στους θεατές που θα βρεθούν το απόγευμα του Σάββατο στο στάδιο του Βόλου. Ο 23χρονος άλτης θα πάρει μέρος στον ένατο αγώνα για τη θερινή σεζόν και μαζί του θα είναι μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ρίζος που έχει φέτος ξεπεράσει τα 5,46 μέτρα. 

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Οξάνα Κορένεβα που είχε κατακτήσει τη νίκη και στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 13,71 μέτρα. Ακόμη θα αγωνιστεί η Σπυριδούλα Καρύδη που θα κάνει το τελευταίο της αγωνιστικό τεστ λίγο πριν την αναχώρηση της για το Έσπο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Το ίδιο ισχύει και με την Σωτηρία Ράπτη που στο Βόλο θα αγωνιστεί και στο μήκος που πριν λίγες ημέρες είχε άλμα στα 6,31 μέτρα. Η Αναστασία Βοκοτοπούλου έχει κάνει φέτος 13,34μ., επίδοση που της επιτρέπει να σκέφτεται τη διάκριση στο αγώνισμα. Στο μήκος θα πάρει μέρος και η Βασιλική Χαϊτίδου

Γκούσιν

Έντονο ενδιαφέρον θα έχει και το ύψος. Η Τατιάνα Γκούσιν έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα με το 1,92 μ. και στόχος της είναι να διατηρήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέχει από πέρυσι και παράλληλα να κάνει επτά τις νίκες της στη διοργάνωση.

Επίσης ξεχωρίζουν οι συμμετοχές δύο αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Της Παναγιωτάς Δόση που έχει σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ φέτος στο 1,87 μ. και της Σάντυ Παπακώστα που φέτος έχει 1,82 μέτρα. Στο ύψος θα πάρουν μέρος ακόμη οι Ελευθερία Χριστογεώργου και Δέσποινα Μαλταμπέ. Στο ύψος των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Αντώνη Μέρλου που έχει φέτος άλμα πάνω από τα 2,21 μ., αλλά και του Ανδρέα Μίτα που έχει βελτιώσει φέτος το ατομικό του ρεκόρ ξεπερνώντας τα 2,17 μέτρα. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή