Πανελλήνιο Α/Γ: Μεγάλο ενδιαφέρον στα ριπτικά αγωνίσματα

Ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης θα είναι η σφυροβολία των ανδρών στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Βόλο. Το παρών στο αγώνισμα θα δώσουν κορυφαίοι αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, καθώς και νεότεροι που προετοιμάζονται για τις διοργανώσεις των κατηγοριών τους. Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είναι οι δύο που θα έχουν τον βασικό ρόλο στο κυνήγι της πρώτης θέσης, ωστόσο δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να φτάσουν σε αυτήν. Ο Κώστας Ζάλτος προέρχεται το ασημένιο μετάλλιο στο NCAA και τη βολή στα 76,33 μ. και αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Την κορυφαία επίδοση έχει ο πέντε φορές νικητής στη διοργάνωση, Μιχάλης Αναστασάκης με 77,42 μέτρα. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, που έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα του χειμώνα. Ο αθλητής έχει φετινό ρεκόρ 76,68 μ. και κινείται ήδη σε τροχιά παγκοσμίου πρωταθλήματος, διοργάνωση για την οποία έχει πετύχει το όριο. Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη κάνει καλή χρονιά, αφού έχει πετύχει 74,30 μέτρα. Τρεις αθλητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κ23, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό πέρασμα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Νικόλας Πολυχρονίου έχει φέτος 72,65 μ. και μια σειρά από δυνατούς αγώνες και ακολουθούν οι Ορέστης Ντουσάκης και Γιάννης Κορακίδης με 71,51 μ. και 70,46 μ., αντίστοιχα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και ο αγώνας των γυναικών, εκεί όπου η Σταματία Σκαρβέλη θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί την Σταυρούλα Κοσμίδου. Η Σκαρβέλη, η οποία μετά την Πολωνία ταξίδεψε στα Χανιά για κάνει την προπόνηση στο γκρουπ του Κωστή Παπαμαρκάκη, θέλει να αφήσει πίσω της την εμφάνιση του Ευρωπαϊκού Ομάδων και να διεκδικήσει βολές πάνω από τα 68,00 μέτρα. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 69,79 μέτρα. Σε πολύ καλή κατάσταση είναι και η Κοσμίδου, που με 66,16 μ. από τους Εαρινούς αγώνες δείχνει σε θέση για ακόμη καλύτερες βολές. Η αθλήτρια θα διεκδικήσει σε λίγες ημέρες τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Η Ελίνα Τζένγκο

Το τελικό τεστ λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Φινλανδία θα κάνει στο Βόλο η Ελίνα Τζένγκο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 63,65 μ. που είναι και κορυφαία στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23 και στόχο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει να βγάλει μια μεγάλη βολή. Μαζί της στο Βόλο θα είναι και η Αφροδίτη Μανιού που έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με 56,06 μέτρα.

Ο Γιάννης Κυριάζης είναι το απόλυτο φαβορί στον ακοντισμό των ανδρών. Ο 27χρονος πρωταθλητής έχει την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα, καθώς στους Εαρινούς αγώνες στις Σέρρες έστειλε το ακόντιο στα 82,17 μέτρα. Ο Κυριάζης θα κυνηγήσει και πάλι μια βολή πάνω από τα 80 μέτρα.

Ο Γιάννης Κυριαζής

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Τάσος Λατιφλάρι ετοιμάζονται για μια ακόμη “μονομαχία”. Ο πρώτος έχει σημειώσει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 19,85 μ. με τον δεύτερο να τον ακολουθεί με βολή στα 19,18 μέτρα. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της περσινής νικήτριας Μαρίας Μαγκούλια που φέτος έχει ρίξει τη σφαίρα στα 15,20 μέτρα.

Στη δισκοβολία των Ανδρών ο έμπειρος Ιάσονας Θανόπουλος θα διεκδικήσει την έκτη νίκη του στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 56,45 μ. και για να μπορέσει να φτάσει σε μια ακόμη επικράτηση θα πρέπει να ξεπεράσει τους ανερχόμενους αθλητές. Ο Δημήτρης Παυλίδης έχει την κορυφαία επίδοση με το 64,90 μ. στις ΗΠΑ και ο Κώστας Μπουζάκης ακολουθεί με 58,37 μέτρα. Αμφότεροι προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και στον Βόλο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν δυνατό αγώνα που θα δείξει την κατάσταση τους.
Στις γυναίκες η απουσία της Χρυσούλας Αναγνωστoπούλου, δίνει το δικαίωμα στην Αρετή Φιλιππίδου και στην Σοφία Κεσσίδη να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Η Φιλιππίδη έχει πετύχει φέτος 50,90 μ. και η Κεσσίδη 50,44 μέτρα.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή