Πανελλήνιο Α/Γ: Έκτη νίκη για τον Μιχάλη Αναστασάκη με βολή στα 74,21 μ.

Με τον συναρπαστικό τελικό στην σφυροβολία των Ανδρών ξεκίνησε το απογευματινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθεριο Βενιζέλος) ήταν ο μεγάλος νικητής στο αγώνισμα με βολή στα 74,21 μέτρα. Ο αθλητής έφτασε στην έκτη του νίκη στο Πρωτάθλημα και παράλληλα έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε με 72,72 μ., συνέχισε με 72,88 μ., πέτυχε 74,21 μ. στην τρίτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στην τέταρτη κι έκλεισε τον αγώνα του με 72,87 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72,72 μ. και το χάλκινο ο Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών) με 72,26 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκη δεν βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε και δεν κυνήγησε τη βολή που θα ήθελε και μαζί την υπεράσπιση της περσινής του νίκης. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 71,08 μ. και 71,69 μέτρα. Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες του στη σεζόν, μέσα από τους οποίους θέλει να βρεθεί στην κατάσταση που θέλει. Ο Κώστας Ζάλτος ήρθε στην Ελλάδα για μόλις 15 ημέρες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 72,26 μ. και πλέον θα επιστρέψει στην Αμερική για να κάνει την πρακτική του και υα αναμένει να δει αν θα παραμένει εντός ράνκινγκ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς) που ήταν τέταρτος με 70,71 μ., επίδοση που τον φέρνει στην δεύτερη θέση στον κόσμο ανάμεσα στους αθλητές της ηλικίας του με τη σφύρα των Ανδρών. Ο νεαρός αναμένεται να ξεχωρίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 της Ιερουσαλήμ.

“Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Ο αγώνας καλά πήγε αλλά προσπαθώ να βρω κάποια πράγματα στην προπόνηση. Όλες οι βολές ήταν διαφορετικές μεταξύ τους. Hθελα κάτι παραπάνω σίγουρα. Ο πρωινός προκριματικός δε βοήθησε όπως και ο μεσημεριανός τελικός”, είπε ο Μιχάλης Αναστασάκης. Από την πλευρά του, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είπε:  “Περίεργος αγώνας σήμερα. Οι επιδόσεις που έκανα δεν με αντιπροσωπεύουν. Η προπόνηση πηγαίνει καλά σήμερα δεν μου βγήκε ούτε μια βολή όπως ήθελα. Μεγάλος στόχος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

“Είμαι χαρούμενος. Δεν ήταν ιδανική επίδοση. Οι συνθήκες και η ώρα δεν ήταν ιδανικές. Συνεχίζουμε με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να περάσουμε. Δυστυχώς δεν έχω άλλον αγώνα μέσα στη σεζόν γιατί φεύγω για την πρακτική μου στην Αμερική. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα”, είπε ο Κώστας Ζάλτος.

Από την πλευρά του ο Άγγελος Μαντζουράνης δήλωσε: “Ακόμη είμαι στη φάση της προετοιμασία. Ο μεγάλος μου στόχος είναι τον Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 της Ιερουσαλήμ”.

Στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικου σταδίου βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, προκειμένου να παρακολουθήσει τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών.

Κατεβάστε την εφαρμογή