Παναγιώτα Δόση: “Η φετινή χρονιά ήταν αποτέλεσμα προγράμματος”

Το 2023 είναι δίχως αμφιβολία η χρονιά της Παναγιώτας Δόση. Μέχρι την επόμενη, αφού η πρωταθλήτρια του ύψους έδειξε πως στο εξής θα μας απασχολήσει πολλές φορές με τις αγωνιστικές της εμφανίσεις.

Η 22χρονη άλτρια του ύψους “ασημένια” φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και παράλληλα πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης έχει κάθε λόγο να σκέφτεται με αισιοδοξία την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Δίχως πλέον τις υποχρεώσεις του Πανεπιστημίου και με εφόδιο τις εξαιρετικές εμφανίσεις της περασμένης σεζόν έχει ξεκινήσει την προπόνηση της για την επόμενη χρονιά.

Φέτος χωρίς το Πανεπιστήμιο έχουν αλλάξει πολλά. Αρχικά ξυπνάω και πίνω τον καφέ μου χωρίς να χρειαστεί να τρέξω. Πηγαίνω χαλαρά για προπόνηση, δεν έχω μετακινήσεις για τη σχολή. Επιπλέον αυτό που αλλάζει φέτος είναι πως μαθαίνω να προσέχω τον εαυτό μου. Μου αρέσει να κάνω προπόνηση. Είμαι στρατιωτάκι στην προπόνηση, αυτό δεν έλειπε ποτέ από την καθημερινότητα μου. Αυτό που έλειπε ήταν ο χρόνος να μπορώ να κάνω σωστά τις θεραπείες και ό,τι άλλο απαιτείται πέρα από την προπόνηση“, εξήγησε η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση για τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά της.

Αρχικά για τη νέα χρονιά είναι να ολοκληρώσω χωρίς τραυματισμούς την προετοιμασία σε ανοιχτό και κλειστό στίβο. Αγώνες στον κλειστό θα κάνω, ωστόσο δε θα κάνω φορμάρισμα για τη χειμερινή περίοδο. Θα είναι για εμένα ένα πέρασμα στον ανοιχτό στίβο. Στόχος της νέας χρονιάς είναι αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Δόση είναι μια αθλήτρια με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Η μεγάλη διάκριση για εκείνη ήρθε φέτος με το μετάλλιο στο Έσπο, τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Α/Γ και το νέο ατομικό ρεκόρ με 1,91 μ. στο Βαλκανικό.

Η φετινή χρονιά ήταν αποτέλεσμα προγράμματος. Ο κλειστός φέτος δεν μου πήγε καλά. Το χειμώνα δεν είχαμε αίθουσα να κάνουμε άλματα, παράλληλα είχα τις υποχρεώσεις του πανεπιστημίου. Από τον Μάρτιο ξεμπέρδεψα με το Πανεπιστήμιο και επιπλέον το στρώμα βγήκε έξω, οπότε έκανα άλματα. Όταν έχεις τα εχέγγυα και τα εφόδια, τότε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όπως μπορείς“.

Τη φετινή σεζόν η Δόση πραγματοποίησε μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Ωστόσο η διοργάνωση που κρατάει η αθλήτρια δεν είναι με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. “Αν ξεχωρίζω έναν αγώνα της φετινής χρονιάς είναι το Αλεξανδρινό μίτινγκ. Πρώτη φορά αισθάνθηκα πως η προπόνηση που έχω κάνει βγαίνει. Παρά το γεγονός ότι προερχόμουν από σκληρή προπόνηση ένοιωθα πολύ καλά. Εκεί κατάλαβα πως μπορώ να στοχεύσω ψηλά στο Ευρωπαϊκό. Το Παγκόσμιο ήταν μια μεγάλη εμπειρία για εμένα. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα αν δεν είχε προηγηθεί ο τραυματισμός. Αυτό που αποκόμισα από τη διοργάνωση της Βουδαπέστης είναι πως η συμμετοχή σε Παγκόσμιο δεν είναι αδύνατη, αρκεί να είσαι προετοιμασμένη σωστά“.

Η αθλήτρια έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες την προπόνηση της για την επόμενη χρονιά και στα πλάνα της είναι να κάνει προετοιμασία μακριά από τη μόνιμη βάση της, τη Θεσσαλονίκη.

Το πόδι μου ακόμη δεν είναι εντελώς καλά, ωστόσο έχω ξεκινήσει την προετοιμασία και παράλληλα συνεχίζω την αποκατάσταση. Σίγουρα θα φύγουμε για κάποιο διάστημα από τη Θεσσαλονίκη, γιατί σε καμία περίπτωση δε θέλω να χάσω το άλματα του χειμώνα“, κατέληξε.

Κατεβάστε την εφαρμογή