Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Τατιάνα Γκούσιν και Σπυριδούλα Καρύδη στα πρωινά προκριματικά της 2ης ημέρας

Δύο ελληνικές συμμετοχές σε προκριματικούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Η Τατιάνα Γκούσιν και η Σπυριδούλα Καρύδη ξεκινούν τις προσπάθειες τους σε ύψος και τριπλούν αντίστοιχα, με στόχο να ξεπεράσουν τις φετινές τους επιδόσεις. Πρώτη χρονικά ξεκινάει την προσπάθεια της η Καρύδη με στόχο να προσεγγίσει άλματα πάνω από τα 14,00 μέτρα. Η νεαρή αθλήτρια συνδύασε φέτος με επιτυχία σπουδές και προπονήσεις, αφού κατάφερε να πετύχει το στόχο της πρόκρισης στο κορυφαίο γεγονός. Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι έχει δύσκολο έργο, δεδομένο του ότι τι όριο πρόκρισης που έθεσαν οι διοργανωτές είναι 14,40 μ., ωστόσο δεν αποκλείεται η πρόκριση να κλείσει χαμηλότερα, κάτι που έγινε πολλές φορές στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για την Καρύδη είναι να σημειώσει άλματα κοντά στο ατομικό της 14,19 μέτρα.
Με κεκτημένη ταχύτητα από τους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχει στη διοργάνωση η Τατιάνα Γκούσιν. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου συμμετέχει στο δεύτερο Παγκόσμιο της καριέρας της, με βασικό στόχο άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Η Γκούσιν στο Οράν ξεπέρασε το 1,90 μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση της των τελευταίων ετών, ωστόσο το αποτέλεσμα στον αγώνα της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του ποδιού της. Η Γκουσιν ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, που επιβαρύνονται από τις πολλές προσπάθειες στη διάρκεια του αγώνα. Το όριο πρόκρισης στον τελικό έχει οριστεί στα 1,95 μέτρα.
Τα διαδοχικά ύψη αγώνα είναι 1,75 μ., 1,81 μ., 1,86 μ., 1,90 μ., 1,93 μ., 1,95 μέτρα.

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

20.30 Τριπλούν (Γ) Προκριματικός Καρύδη – όριο πρόκρισης 14,40 μ.
21.10 Ύψος (Γ) Προκριματικός Γκούσιν – όριο πρόκρισης 1,95 μ.

Κατεβάστε την εφαρμογή