Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Στα 57,12 μ. η Τζένγκο στον προκριματικό του ακοντισμού

Η Ελίνα Τζένγκο έζησε σήμερα την εμπειρία της συμμετoχής σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Η νεαρή αθλήτρια λίγο πριν συμπληρώσει τα 20 χρόνιας της συμμετείχε στον προκριματικό του ακοντισμού στη διοργάνωση του Όρεγκον, όπου είχε καλύτερη βολή στα 57,12 μ. από την δεύτερη της προσπάθεια. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 55,44 μ. και ήταν άκυρη στην τρίτη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης της κατηγορίας Κ20, μπορεί να μην πέτυχε σήμερα την επίδοση που θα ήθελε και ενδεχομένως να της χάριζε ακόμη και την πρόκριση στον τελικό, ωστόσο μάζεψε πολύτιμες εμπειρίες, τις οποίες θα εξαργυρώσει, στον επόμενο μεγάλο της αγώνα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Την κορυφαία επίδοση στο πρώτο γκρουπ σημείωσε η Λιβέτα Γιασιουνάιτ (Λιθουανία) με 63,80 μ., η μοναδική στο γκρουπ που πέτυχε το όριο πρόκρισης, ενώ καλύτερη όλων ήταν η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούχι με 64,32 μέτρα.

Η αθλήτρια μας κατέλαβε την 20η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ, ενώ η πρόκριση στον τελικό έκλεισε με βολή στα 59,06 μέτρα.


Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο ΣΕΓΑΣ TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή