Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στην ένατη θέση της σφυροβολίας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αγωνίστηκε σήμερα στον τελικό της σφυροβολίας στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε καλύτερη βολή στα 77,04 μ. στην πρώτη του προσπάθεια και κατέλαβε την ένατη θέση πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διάκριση της καριέρας του, η οποία θα αποτελέσει την αρχή για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Ο αθλητής παρότι μετά τις δύο πρώτες βολές ήταν ένατος, έκανε και τις έξι βολές, καθώς η τρίτη του βολή μετρήθηκε λάθος από το σύστημα. Η ελληνική πλευρά κινητοποιήθηκε άμεσα και οι διοργανωτές, καθώς δεν είχαν δυνατότητα να μετρήσουν την προσπάθεια, έδωσαν στον αθλητή τη δυνατότητα να κάνει και τις έξι βολές. Παρόλα αυτά ο Φραντζεσκάκης θα μπορούσε να έχει πετύχει μια θέση υψηλότερα στην κατάταξη, δεδομένο του ότι η προσπάθεια που δεν μετρήθηκε, ήταν πάνω από τα 77,00 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης είχε ακόμη βολές στα 74,34 μ., 76,86 μ., 74,69 μ., 76,78 μ. και 76,62 μ.

Σπουδαία διάκριση για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη η ένατη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμαρας

Σε κάθε περίπτωση ο 22χρονος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αφού πέτυχε τον βασικό του στόχο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Πλέον πιο γεμάτος από πολύτιμες εμπειρίες θα συνεχίσει με υψηλότερες προσδοκίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού, του Μονάχου.

Ο φοβερός και τρομερός Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία) κατέκτησε το πέμπτο του χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης με βολή στα 81,98 μ., που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο και φετινό του ρεκόρ. Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο Βόιτσεκ Νοβίτσκι (Πολωνία) δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να αναδειχθεί νικητής και με 81,03 μ. ήταν δεύτερης κι έκανε τέσσερα τα μετάλλια του στη διοργάνωση. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Νορβηγό Έλβινγκ Χένρικσεν με 80,87 μέτρα.

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο ΣΕΓΑΣ TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή