Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η Τζένγκο ξεκινάει την προσπάθεια της στον ακοντισμό

Η Ελίνα Τζένγκο, λίγο πριν συμπληρώσει τα 20 της χρόνια, κάνει ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με στόχο να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Η νεαρή αθλήτρια προέρχεται από μία πολύ καλή σταθερή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έστειλε το ακόντιο στα 65,40 μέτρα. Η έλλειψη εμπειρίας σε ανάλογες διοργανώσεις είναι πιθανό να την επηρεάσει, ωστόσο πρόκειται για μια αθλήτρια αγώνων, που έχει ήδη δύο μετάλλια σε διοργανώσεις της κατηγορίας Κ20, καθώς και συμμετοχές φέτος σε κορυφαία μίτινγκ της Ευρώπης.

Η νεαρή μετέχει στο α΄ γκρουπ (01.20 ώρα Ελλάδος) και θα αγωνιστεί πρώτη από τις 14 αθλήτριες που είναι στο γκρουπ. Την πρόκριση στον τελικό θα πάρουν οι 12 καλύτερες ή όσες πετύχουν το όριο των 62,50 μέτρων. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στο πρώτο γκρουπ και την δεύτερη καλύτερη στο σύνολο. Την κορυφαία επίδοση κατέχει η Μάγκι Μαλόν (ΗΠΑ) με 65,73 μέτρα.

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο ΣΕΓΑΣ TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή