Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η Σκαρβέλη δεν πέτυχε αυτό που ήθελε

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στον προκριματικό της σφυροβολίας, αφού δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις σταθερές εμφανίσεις της σεζόν και να διεκδικήσει μια θέση στις 12 καλύτερες του κόσμου στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Η νεαρή αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με βολή στα 67,20 μ. από την πρώτη της προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη βολές στα 66,56 μ. και 64,39 μ. και κατέλαβε την 26η θέση στο σύνολο. Η 12άδα του τελικού έκλεισε με βολή στα 70,87 μ., που ήταν στις δυνατότητες της αθλήτριας μας. Η Σκαρβέλη θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Το όριο των 73,50 μ. πέτυχαν τέσσερις αθλήτριες. Η σφυροβολία θα δώσει νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, αφού στον τελικό δεν είναι καμία από τις τρεις της προηγούμενης διοργάνωσης. Παρόλα αυτά το χρυσό μετάλλια αναμένεται να μείνει στις ΗΠΑ, δεδομένο του ότι Κασαναβόιντ και Άντερσεν με 74,46 μ. και 74,37 μ., σήμερα, είναι καλύτερες με βάση τη συνολική τους εικόνα στη χρονιά.


Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο SEGAS TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή