Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Φετινά ρεκόρ για τις Φιλτισάκου και Παπαδοπούλου

Διπλή εκπροσώπηση είχε η χώρα μας στον απευθείας τελικό των 20χλμ. βάδην. Η Κυριακή Φιλτισάκου και η Χριστίνα Παπαδοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα τους με καλές εμφανίσεις, αφού βελτίωσαν τα φετινά τους ρεκόρ.

Η Φιλτισάκου κατέλαβε την 22η θέση με 1.34.55, ενώ η Παπαδοπούλου ακολούθησε με 1.37.20 στην 28η θέση. Οι δύο αθλήτριες μετά τα μισά της διαδρομής έδειχναν να επιταχύνουν σταδιακά και να διατηρούν ένα ρυθμό, που θα τους επέτρεπε να κυνηγήσουν επιδόσεις κοντά στα ρεκόρ τους. Παρόλα αυτά στα τελευταία χιλιόμετρα υποχώρησαν, ωστόσο κατάφεραν να σημειώσουν καλά πλασαρίσματα στο ντεμπούτο τους στη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κίμπερλι Γκαρσία (Περού) με 1.26.58, το πρώτο για τη χώρα της στην ιστορία του αγωνίσματος σε Παγκόσμιο και τους συμπατριώτες της να πανηγυρίζουν πολύ πριν τον τερματισμό, . Δεύτερη με 1.27.31 ήταν η Ζντζιμπλο (Πολωνία) και τρίτη η Γκουεγιάνκ με 1.27.56.


Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο SEGAS TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Η Κυριακή Φιλτισάκου στον τερματισμού των 20χλμ. στο Παγκόσμιο του Όρεγκον
Photos Angelos Zymaras
Η Χριστίνα Παπαδοπούλου στη διάρκεια του τελικού των 20χλμ. βάδην
Photos Angelos Zymaras

Κατεβάστε την εφαρμογή