Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Έναρξη με πέντε συμμετοχές στο πρωινό πρόγραμμα της 1ης ημέρας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα είναι ο αθλητής που θα ανοίξει την αυλαία για τα ελληνικά χρώματα στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ξεκινάει την Παρασκευή (15/7) στο Όρεγκον. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη θα αγωνιστεί στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας (19.05 ώρα Ελλάδας) και θα κυνηγήσει είτε το όριο των 77,50 μ., είτε μια θέση στους 12 καλύτερους στο σύνολο των δύο γκρουπ. Ο Φραντζεσκάκης διανύει πολύ καλή σεζόν κι είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Ο 22χρονος έχει πετύχει φέτος 78,15 μέτρα.

Στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος μετέχει Ο Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίζεται στο β’ προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας (20.30 Ελλάδος) και θα επιδιώξει τη βολή που θα τον στείλει στον τελικό. Ο αθλητής μας προέχεται από τραυματισμό, ωστόσο στη διάρκεια της σεζόν έχει κάνει καλές εμφανίσεις με αποκορύφωμα το 77,30 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση της καριέρας της. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, πριν δύο χρόνια έχασε για μια θέση την πρόκριση στον τελικό και έχοντας πλέον την απαραίτητη εμπειρία θα διεκδικήσει μια θέση στους 12 καλύτερους. Ο Έλληνας πρωταθλητής ρίχνει 13ος κατά σειρά από τους 15 που έχουν κληρωθεί στο δεύτερο γκρουπ.

Φιλτισάκου και Παπαδοπούλου στον τελικό των 20χλμ. βάδην

Διπλή ελληνική συμμετοχή θα έχει η χώρα μας στα 20χλμ. βάδην γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τις Κυριακή Φιλτισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου. Οι δύο Ελληνίδες αγωνίζονται στον τελικό που διεξάγεται την Παρασκευή 15 Ιουλίου και η εκκίνηση είναι 23.10 (ώρα Ελλάδας). Η Φιλτισάκου έχει πλέον την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και τις επιδόσεις που της επιτρέπουν να κυνηγήσει ένα καλό πλασάρισμα. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, έχει δείξει πως μπορεί τα επόμενα χρόνια να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα. Η Φιλτισάκου έχει ατομικό ρεκόρ 1.32.23 και φετινό ρεκόρ 1.35.40. Με στόχο τη συμμετοχή τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 35χλμ. βάδην ξεκινάει την παρουσία της στη διοργάνωση, η Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 1.32.53 και φετινή επίδοση 1.39.27, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει.

Στο β΄ προκριματικό γκρουπ η Σκαρβέλη

Η Σταματία Σκαρβέλη

Στο β’ προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας (23.30) αγωνίζεται η Σταματία Σκαρβέλη, η οποία μετέχει με προσδοκίες στη διοργανώσεις, οι οποίες βασίζονται στις καλές εμφανίσεις στη διάρκεια της σεζόν. Το όριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό είναι 73,50 μ., ωστόσο η 12άδα του τελικού είναι πιθανό να κλείσει χαμηλότερα. Η Ελληνίδα ρίχνει 6η κατά σειρά από τις 15 αθλήτριες του β΄ γκρουπ και με 71,43 μ. από φέτος είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

1η ημέρα Πρωί – Παρασκευή 15/7
19.05 Σφυροβολία (Α) Προκριματικός Φραντζεσκάκης – όριο πρόκρισης 77,50 μ.
20.30 Σφυροβολία (Α) Προκριματικός Αναστασάκης – όριο πρόκρισης 77,50 μ.
23.10 20χλμ. βάδην (Γ) Τελικός Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου
23.30 Σφυροβολία (Γ) Προκριματικός Σκαρβέλη – όριο πρόκρισης 73,50 μ.

Προγραμμα Ελλήνων και τηλεοπτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε την εφαρμογή