Παγκόσμιο Κ20: Στην Ελλάδα το πρώτο γκρουπ των αθλητών και αθλητριών μας

Στην Ελλάδα επέστρεψε σήμερα το πρώτο γκρουπ της εθνικής μας ομάδας, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι

Τα πρόσωπα των μελών της εθνικής μας, που επέστρεψαν σήμερα από το Κάλι, μπορεί να ήταν κουρασμένα από το πολύωρο ταξίδι, αλλά έδειχναν γεμάτα ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη από τη παρουσία τους στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι έφερε στα μέλη της αποστολής μας νέες εικόνες και εμπειρίες, που θα έχουν την ευκαιρία να εξαργυρώσουν στο μέλλον.

Ο τέταρτος στη δισκοβολία Ανδρών με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Δημήτρης Παυλίδης, η πρωταθλήτρια των 3.000 μ. στιπλ Βασιλική Καλλιμογιάννη, οι άλτριες του μήκους Κωνσταντίνα Μπερτσιμά και Μικαέλά Λυρή, καθώς και οι αθλητές του βάδην Ανδρέας Μπαχός και Ανδρέας Παπαστεργίου επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά τις πολύ καλές τους παρουσίες στη διοργάνωση. Εκεί ήταν για να τους υποδεχθούν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Τσώνης και το μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού Λούλα Καρατζά, που τους μετέφεραν τα συγχαρητήρια και τις ευχές της διοίκηση. Μάλιστα χάρισαν στους αθλητές και στους προπονητές από ένα γλαστράκι ελιάς, δέντρο με πολλούς συμβολισμούς.

Ευχαριστήθηκα τον αγώνα μου. Ήταν η δεύτερη συμμετοχή μου σε τελικό, ωστόσο φέτος ήμουν στην οχτάδα και μέχρι τέλος κυνηγούσα μεγάλες βολές. Σίγουρα θα ήθελα το μετάλλιο, όμως, δεν είμαι αχάριστός. Η τέταρτη θέση είναι σπουδαία διάκριση και μου δίνει το κίνητρο να συνεχίσω”, είπε ο Δημήτρης Παυλίδης κατά την επιστροφή του και συμπλήρωσε: “Από τη νέα χρονιά θα ανήκω στην κατηγορία των Ανδρών Κ23. Σίγουρα η πρώτη χρονιά θα είναι μεταβατική, αφού ο 2κιλος δίσκος είναι πιο δύσκολος. Παρόλα αυτά θα διεκδικήσω τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που θα είναι και η μεγάλη διοργάνωση της κατηγορίας μου για το 2023“.

Ο Παυλίδης αναφέρθηκε και στο κλίμα της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων. “Πραγματικά δεν έχω νιώσει καλύτερα σε αποστολή με την εθνική. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Με όλα τα παιδιά ήρθαμε πολύ κοντά. Ο ένας στήριζε την προσπάθεια του άλλου και ήταν δίπλα στον άλλο στις καλές και κακές στιγμές. Ήταν πραγματικά πολύ καλά“, είπε ο αθλητής που στις 21 Αυγούστου θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του.

Στην Ελλάδα επέστρεψαν σήμερα και οι προπονητές Σταύρος Καρρές και Αλέξανδρος Παυλίδης.

Κατεβάστε την εφαρμογή