Παγκόσμιο Κ20. Επτά Ελληνίδες για διάκριση την 3η ημέρα (3/8)

Συνεχίζεται στο Κάλι της Κολομβίας για τρίτη ημέρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 με τη συμμετοχή σήμερα επτά αθλητριών μας.

Ημέρα με συμμετοχή μόνο γυναικών Κ20 η σημερινή για την Ελληνική αποστολή. Οι δύο μετέχουν στον τελικό των αγωνισμάτων τους διεκδικώντας την διάκριση, η μία θα δώσει  σκληρή μάχη στο πολυσυνθετο αγώνισμα του 7θλου, δύο στο ίδιο αγώνισμα θα επιδιώξουν να προκριθούν στον τελικό από τον προκριματικό και από τον Ημιτελικό άλλες δύο αθλήτριες μας θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή στον τελικό.

Την αρχή για την εθνική μας ομάδα στίβου θα κάνει η Αναστασία Ντραγκομίροβα στο έπταθλο. Η 19χρονη πρωταθλήτρια μας αρχίζει την προσπάθειά της στα επτά επί μέρους αγωνίσματα στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) με τη συμμετοχή της στα 100μ με εμπόδια. Ο πρωινός κύκλος της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει ακόμη το άλμα σε ύψος, την σφαιροβολία και τα 200μ. Να σημειώσουμε ότι η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ αγωνίστηκε την πρώτη ημέρα του στο Κάλι στη σφαιροβολία όπου είχε καλύτερη βολή στα  13.80μ και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος. Ωστόσο η πρωταθλήτριά μας κύριο αγώνισμα έχει επιλέξει το έπταθλο που το 2019 ήταν 3η 5817 Ευρωπαϊκό φεστιβάλ νεότητας στο Μπακού.

Ως επταθλήτρια όμως είναι «δυνατή» επίσης και σε ατομικό αγώνισμα αυτό της σφαιροβολίας όπου έχει επίσης διακριθεί και συγκεκριμένα στο προηγούμενο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι το 2021 όπου πήρε την έκτη θέση με επίδοση 14,57μ.

Το βάπτισμα του πυρός για τις αθλήτριές μας που μετέχουν στον προκριματικό του άλματος σε μήκος. Η 16χρονη Μικαέλα Λυρή με ατομικό ρεκόρ 6.15μ που σημείωσε φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας στις Σέρρες και γυμνάζεται με την επίβλεψη της Δέσποινας Παπαβασιλάκη.

Η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά προπονείται με την Βενετία Χατζηϊωάννου, έχει ατομικό ρεκόρ 6.21μ το οποίο πέτυχε στο πρωτάθλημα της κατηγορίας φέτος στις Σέρρες επίδοση που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Στον προκριματικό έδειξε αξιοζήλευτη αγωνιστικότητα και πέρασε στον τελικό δείχνοντας ότι ήθελε να αγωνιστεί και να εξευμενίσει την προηγούμενη άσχημη εμπειρία της στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Η 17χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2022 στο επί κοντώ, που γυμνάζεται με τον Σάββα Κεφαλίδη, στο προηγούμενο πρωτάθλημα που έγινε στο Ναϊρόμπι δεν κατάφερε να περάσει το αρχικό ύψος και ακυρώθηκε. Την άσχημη εμπειρία της και μάλιστα μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό θέλει να μετατρέψει σε τόσο σε εμπειρία και φυσικά αγωνιζόμενη στον τελικό όσο πιο ψηλά για διάκριση… άλλωστε έχει αποδείξει ότι η «μικρή» ότι είναι αθλήτρια αγώνων.

Στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους προκρίθηκαν και θα συμμετάσχουν η Βασιλική Μητσιούλη στα 400μ εμπόδια που θα διεξαχθεί στις 23:05 και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100μ στις 00:05 διεκδικώντας μια καλή εμφάνιση σε αυτή τη φάση του αγωνίσματος και γιατί όχι την είσοδο στον τελικό.

Τελευταία συμμετοχή αλλά με μεγάλες ελπίδες για διάκριση την τρίτη ημέρα του πρωταθλήματος είναι αυτή της Δέσποινας Αρετής Φιλιππίδου η οποία γυμνάζεται με τον Δάκη Φιλιππίδη.

Με εμπειρία την πέμπτη θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα (Ναϊρόμπι 2021) με επίδοση 48.84μ αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό όπου με την δεύτερη καλύτερη επίδοση βολή 52.48μ βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ (52.32μ) η Φιλιππίδου μας δίνει ελπίδες για διάκριση…

Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα ο τελικός της δισκοβολίας γυναικών Κ20 θα αρχίσει στις 01:25

3η ημέρα Τετάρτη 3/8 (ώρες Ελλάδας)

16.30 100 μ. εμπ. 7αθλου Ντραγκομίροβα
17.40 Ύψος 7αθλου Ντραγκομίροβα
17.45 Μήκος (Γ) πρ. Μπερτσιμά, Λυρή
23.00 Σφαιροβολία 7αθλου Ντραγκομίροβα
23.05 400 μ. εμπ. (Γ) Ημ. Μητσιούλη
23.55 Επί κοντώ (Γ) Τελικός Τριανταφύλλου
24.05 100 μ. (Γ) Ημ. Εμμανουηλίδου
24.30 200 μ. 7αθλου Ντραγκομίροβα
01.25 Δισκοβολία (Γ) Τελικός Φιλιππίδου
02.25 110 μ. εμπ. (Α) Τελικός
02.35 100 μ. (Γ) Τελικός

Ε Δ Ω μπορείτε να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις λίστες εκκίνησης με τις επιδόσεις (ατομικό και φετινό ρεκόρ) των συμμετεχόντων σε κάθε αγώνισμα καθώς και τα αποτελέσματα.

Οι φίλοι του στίβου θα μπορούν να παρακολουθήσου τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο Youtube και στο Facebook.

Κατεβάστε την εφαρμογή