Παγκόσμιο Κ20. 12ος στον κόσμο ο Νίκος Σταματονικολός

Την 12η θέση στον τελικό του άλματος σε μήκος κατέκτησε ο Νίκος Σταματονικολός. Ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από μεγάλη προσπάθεια ξεπερνώντας τον εαυτό αφού στον προκριματικό πέτυχε νέα ρεκόρ.

Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής του Παναγιώτη Μπαλαταδούρου έδωσε σκληρή μάχη στον προκριματικό όπου με επίδοση 7.62μ. βελτίωσε το ρεκόρ του και πήρε τη 9η θέση που του χάρισε την πρόκριση για τον τελικό.

Στον τελικό τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Ξεκίνησε με 7.11μ στην πρώτη προσπάθεια ενώ στην δεύτερη με 7.44μ. έδειξε ότι μπορεί να βελτιωθεί. Όμως στο τρίτο του άλμα ήταν άκυρος ολοκληρώνοντας έτσι τη συμμετοχή του στη διοργάνωση στην 12η θέση αποκομίζοντας πλούσια εμπειρία που θα του χρειαστεί για το μέλλον αφού βρίσκεται στην αρχή της αθλητικής καριέρας.

Συγκλονιστικό το φινάλε του τελικού στο μήκος. Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Γάλλος Ερβάν Κονατέ με 8.08μ που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο για την κατηγορία Κ20 την οποία πέτυχε στο πέμπτο άλμα και άφησε στη δεύτερη θέση τον Κουβανός Αλεχάντρο Παράδα με επίδοση 7.91μ που προηγούνταν από την πρώτη του προσπάθεια ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Βραζιλιάνος Γκαμπριέλ Λουις Μπόζα με άλμα στην τελευταία του προσπάθεια στα 7.90μ

Ε Δ Ω μπορείτε να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις λίστες εκκίνησης με τις επιδόσεις (ατομικό και φετινό ρεκόρ) των συμμετεχόντων σε κάθε αγώνισμα καθώς και τα αποτελέσματα.

Οι φίλοι του στίβου θα μπορούν να παρακολουθήσου τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο Youtube και στο Facebook.

Κατεβάστε την εφαρμογή