Όπως το 2022 έτσι και το 2023 ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας δείχνει ενίσχυση στον Υψηλό Αθλητισμό

Ο προϋπολογισμός του ΣΕΓΑΣ για το 2023, που παρουσίασε σήμερα στα μέλη του συμβουλίου η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα, αποτυπώνει τη λογική και τη στόχευση της Διοίκησης για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Μια λογική που έρχεται ως συνέχεια εκείνης του 2022, που ήταν επικεντρωμένη στον υψηλό αθλητισμό.

Με τον περσινό προϋπολογισμό δώσαμε δείγματα γραφής σαν διοικητικό συμβούλιο, ότι στόχος μας είναι η ενίσχυση και αποκατάσταση της αξιοπρεπούς ανταμοιβής των πρωτεργατών στο έργο της Ομοσπονδίας, που δεν είναι άλλοι από τα σωματεία, τους προπονητές και τους πρωταθλητές μας. Με αυξήσεις πέρυσι στους αντίστοιχους κωδικούς που ξεπερνούσαν το 50% επιβεβαιώσαμε αυτή τη στόχευση μας. Το κυριότερο όμως είναι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε υλοποιήσαμε κατά 100% αυτή τη δέσμευση μας παρά τις αντιξοότητες που όλοι γνωρίζετε. Στον φετινό προϋπολογισμό υποστηρίζουμε και πάλι αυτή την πολιτική μας εξαντλώντας κάθε περιθώριο σε αυτούς τους κωδικούς”, είπε η κ. Σακοράφα.

Οι κωδικοί που αφορούν στον υψηλό αθλητισμό θα είναι ενισχυμένοι σε σχέση με το 2022, δείγμα της πολιτικής που έχει θέσει από την αρχή η διοίκηση. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό οι αμοιβές των ομοσπονδιακών τεχνικών θα είναι αυξημένοι κατά 22%  καθώς από τα 450.000 του 2022 θα φτάσει στα 550.000 το 2023. Αυξημένος κατά 20% θα είναι και ο κωδικός, που αφορά στις αμοιβές των αθλητών σχεδιασμού, ενώ συνολικά οι δαπάνες για τον υψηλό αθλητισμό θα αυξηθούν κατά 40% σε σχέση με το 2022.

Ενισχυμένες θα είναι οι δαπάνες που αφορούν στο κομμάτι της αθλητικής προετοιμασίας, καθώς το 2023 είναι προ ολυμπιακή χρονιά. “Πέρα από τις δαπάνες από την ΕΟΕ για ολυμπιακή προετοιμασία, θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να παρέχουμε στους αθλητές μας τις ιδανικότερες συνθήκες προετοιμασίας εντός και εκτός συνόρων και γι΄αυτο και προχωρήσαμε σχεδόν σε διπλασιασμό του ποσού που αφορά στις προετοιμασίες. Και μέσα σε όλα αυτά είναι και οι συμφωνίες με τις περιφέρειες”, ανέφερε σχετικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Παράλληλα η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε και στην απόφαση της διοίκησης να στείλει το 2022 πλήρεις ομάδες σε όλες τις ηλικιακές διοργανώσεις. “Η ορθή απόφαση μας να στείλουμε πλήρεις ομάδες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, εκτόξευσε τον περσινό προϋπολογισμό στο πολλαπλάσιο. Ωστόσο έχουμε, μια ολοκληρωμένη και πλήρη εικόνα εφαρμογής αυτής της απόφασης, όσον αφορά συμμετοχές και αποτελέσματα, ώστε να εκτιμήσουμε σύντομα και να επανεκτιμήσουμε αυτή μας την πολιτική. Εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση και για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία σε αυτό που λέω, δηλώνω ρητά πως είμαι απόλυτη και πεπεισμένη και λόγω εμπειρίας, πως είναι άκρως εποικοδομητικό να δίνονται ευκαιρίες συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους φέρελπις αθλητές και αθλήτριες σε διοργανώσεις του εξωτερικού”, είπε.

Αυξημένος κατά 15% θα είναι ο κωδικός που αφορά στην ανάπτυξη και συγκεκριμένα στο προπονητικό έργο των σωματείων, αλλά και ο κωδικός που έχει να κάνει με το αθλητικό υλικό. “Θα ήθελα να είχαμε τα οικονομικά περιθώρια να αποτυπώσουμε με μεγαλύτερη ένταση την κοινή μας θέληση και αντίληψη που είναι η Ομοσπονδία να στηρίζει και προάγει τον υψηλό αθλητισμό που είναι ο κυρίαρχος ρόλος της, στηρίζοντας παράλληλα τα κύτταρά της, τα σωματεία και τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες. Πιστεύω ο φετινός προϋπολογισμός σε συνέχεια του περσινού, αυτή μας τη θέση και την άποψη την αποτυπώνει πολύ καλά και πολύ καθαρά”, κατέληξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Η πρόταση για τον προϋπολογισμό πέρασε με πλειοψηφία,  με ένα παρών, ενώ απέσπασε θετικά σχόλια από το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Κατεβάστε την εφαρμογή