Ολυμπιονίκες στον 39ο ΑΜΑ. Πόλυ Σαρέγκου  ΒΙΝΤΕΟ

Ξεχωριστή λάμψη δίνει στον φετινό 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, η συμμετοχή δεκατριών Ολυμπιονικών στον Μαραθώνιο και στις άλλες διαδρομές.

Οι Ολυμπιονίκες μας, μίλησαν στην κάμερα της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας για τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν με τη συμμετοχή τους στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σήμερα φιλοξενούμε τις δηλώσεις της έβδομης στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα 2004 Πολύς Σαρέγκου που θα πάρει μέρος στα 5χλμ.

Η Πόλυ Σαρέγκου μεταξύ των άλλων τόνισε:

«O Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι το κορυφαίο μαζικό γεγονός της χώρας μας και σαφώς έχει παγκόσμια απήχηση.

Ερασιτέχνες, επαγγελματίες αθλητές, απλοί πολίτες, θεατές, συγκεντρώνονται στην Αθήνα κάθε χρόνο για το γεγονός αυτό.  

Όλη αυτή η συνεύρεση μεταμορφώνει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο σε μια παγκόσμια αθλητική γιορτή

Είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχω και κάθε φορά που τερματίζω ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά.  

Ανυπομονώ να τρέξω, να απολαύσω την συμμετοχή μου, να τερματίσω στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να φορέσω ακόμη μία φορά το μετάλλιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου»

Δείτε τις δηλώσεις της  Πόλυς Σαρέγκου στο παρακάτω βίντεο.

Οι Ολυμπιονίκες στον 39ο ΑΜΑ

Στον φετινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή για να πάρουν μέρος συνολικά 14 Ολυμπιονίκες μας.  

Όμως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο το 2020 (’21) και έκτος στο Ρίο, τελικά, λόγω του προγράμματος προετοιμασίας του (βρίσκεται την Ισπανία για προετοιμασία) για τις επερχόμενες αγωνιστικές του υποχρεώσεις δεν θα μπορέσει να είναι στην γραμμή εκκίνησης των 42.194 μέτρων την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι υπόλοιποι που θα συμμετάσχουν:

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ. Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο όγδοος στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακού της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πόλυ (Πολύμνια) Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Κατεβάστε την εφαρμογή