Ολυμπιονίκες στον 39ο ΑΜΑ. Μαρία Καραγιαννοπούλου  ΒΙΝΤΕΟ

Ξεχωριστή λάμψη δίνει στον φετινό 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, η συμμετοχή δεκατεσσάρων Ολυμπιονικών στον Μαραθώνιο και στις άλλες διαδρομές.

Οι Ολυμπιονίκες μας, μίλησαν στην κάμερα της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας για τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν με τη συμμετοχή τους στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σήμερα παρουσιάζουμε τις δηλώσεις της Μαρίας Καραγιαννοπούλου η οποία ήταν πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Αθήνα 2004. Θα πάρει μέρος στα 5χλμ. και μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Για μένα κατ’ αρχήν ο Μαραθώνιος είναι κάτι μαγικό. Δεν έχω συμμετάσχει στα 42.195μ, είναι ένα όνειρο και θέλω να το κάνω.

Το Τζούντο και ο Μαραθώνιος είναι πολύ κοντά στη φιλοσοφία, κινούνται στα όρια του ανθρώπινου σώματος..

Να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας και να αρχίσουμε να περπατάμε, ας ξεκινήσουμε από αυτό, ας είναι αυτή μια νέα αρχή».   

Το μήνυμά μου: «Είμαστε μια οικογένεια, ο αθλητισμός είναι μια παγκόσμια γλώσσα και μας ενώνει»

Δείτε τις δηλώσεις της  Μαρίας Καραγιαννοπούλου στο παρακάτω βίντεο.

Οι 14 Ολυμπιονίκες

Στον φετινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα πάρουν μέρος συνολικά 14 Ολυμπιονίκες μας.  

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ. Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο το 2020 (’21) και έκτος στο Ρίο και ο όγδοος επίσης στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακού της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πολύμνια Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.

Κατεβάστε την εφαρμογή